Voor de previewers onder ons is het al ouwe koek. Maar voor diegene, zoals uw schrijver, die de update met Clubs en Groups nog niet hebben gehad, is het splinternieuw. De volgende grote update komt eraan.

Onze eigenste Major Nelson laat dat op de social media weten. Het wachten is voorbij, de update, waarin onder andere Clubs, Looking for Group, Achievement Rarity en Group Messaging zit, zal de komende dagen uitgerold gaan worden naar de Xbox One en de Xbox app op Windows 10, iOs en Android apparaten. De Arena functie komt later en zit niet in deze grote Holiday update.

Clubs

lfg_2_xbox-app_mobile1

Deze functie gaat een heel nieuw stukje sociaal gereedschap aan het dashboard toevoegen. Daarnaast komt ook de functie Looking for Group beschikbaar. Clubs en LFG zijn gericht op het vinden van gamegenoten. Vrienden en onbekenden waarmee je dezelfde game wil gaan spelen. Als gamer kan je een club die gericht is op een bepaalde doelgroep, oprichten en managen. Dat kan een bepaalde game zijn maar ook een locatie. Je kan in Clubs chatten, party’s opzetten, games spelen en content delen. Zo wordt het makkelijker om game-avonden  te organiseren of bijvoorbeeld mensen te vinden om samen een MMO mee te spelen. Via de Xbox app kan je onderweg je clubs in de gaten blijven houden en met de leden communiceren. Vergeet trouwens niet om lid te worden van onze eigen XBNL Club op Xbox Live.

Looking for Group (LFG) op Xbox Live

Deze functie helpt je om heel makkelijk andere spelers te vinden waarmee je samen specifieke games kan spelen. Het werkt met elke titel die een Game Hub heeft en het functioneert als een soort ‘ik zoek’ advertentie. Zoek je bijvoorbeeld iemand om een bepaalde quest mee te doen of om een bepaalde achievement te halen? Dit alles wordt heel makkelijk in de LFG functie. Het werkt als volgt: Als gamer kan je op zoek gaan naar openstaande LFG’s en en het verzoek doen om diegene te joinen. Het moet een snelle en makkelijke manier zijn om mensen met eenzelfde doel in een party te krijgen. In je oproep kan je aangeven om welke game het gaat, welke game mode, hoeveel mensen je zoekt, voorwaarden instellen en game-eisen zoals level, gear, character.

Achievement Rarity

achievement-rarity_console1

Oftewel, hoe bijzonder is je behaalde achievement. Speciaal voor al die spelers die spontaan orgastische gevoelens krijgen bij het horen van de PING die toont dat je weer eens iets gehaald hebt, die krijgen er iets heel speciaals bij waardoor hun behoeften optimaal bevredigd gaan worden. Veel fans hadden hier namelijk om gevraagd. Vanaf deze update krijgen de hele bijzondere achievements, die hele moeilijke die maar een enkeling haalt, een speciale notificatie en een diamantvormig icoon om ze eruit te laten springen. Zo kan je heel simpel je virtuele stickerboek aan iedereen tonen.

Group Messaging

Tot nu toe was het berichtenverkeer beperkt tussen twee personen. Vanaf deze update kan je nu meerdere personen een bericht sturen met de zogenaamde Group Messaging functie. Wat is er allemaal mogelijk?

  • Deel je activities, achievements, game clips en screenshots.
  • Maak nieuwe groepgesprekken aan.
  • Breid je 1 op 1 gesprek uit door meer mensen aan het gesprek toe te voegen.
  • Verander het onderwerp van het gesprek.
  • Zet je notificaties van nieuwe berichten in een groepsgesprek aan of uit.
  • Bekijk wie er allemaal aan het gesprek meedoen.

Weer een uitbreiding in de afdeling sociaal bezig zijn die veel weg heeft van Facebook Messenger.

group-messaging_console1

Emojis

Ja, ja, je krijgt emoticons op je virtuele toetsenbord. Naast alle tekens die wel al zien kan je nu ook leuk vinden, niet leuk vinden en nog veel meer met de nieuwe emoticons of emojis op Xbox Live. Je roept deze op in je virtueel toetsenbord door de linker trigger in te drukken.

Gamerscore Leaderboard.

De Leaderbord krijgt nu elke maand een reset. Dus je kan elke maand weer helemaal opnieuw beginnen en met je vrienden strijden om de beste resultaten. Hij is te vinden op je Achievements tab.

Ten tijde van dit schrijven was hij op mijn Xbox One nog niet zichtbaar maar dat zal ongetwijfeld in de komende dagen nog gaan gebeuren.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments