Grand Theft Auto, de langlopende franchise waarin elk deel kon rekenen op megaverkopen, elk nieuw deel deed het beter dan zijn voorganger. Lead developer Leslie Benzies verlaat dan toch ineens Rockstar…

Leslie Benzies, head honcho bij Rockstar North heeft het bedrijf verlaten. Hij had al een sabbatical genomen zo’n anderhalf jaar geleden. Hij verlengt daarmee zijn ingezette vrije tijd door afscheid te nemen van het bedrijf waar hij aan Grand Theft Auto werkte vanaf deel 3.

Rockstar heeft dit in de volgende verklaring bevestigd (vrij vertaald):

“Leslie Benzies ging op 1 september 2014 met sabbatical en heeft besloten niet meer terug te komen. Wij zijn erg dankbaar voor zijn bijdrage aan Rockstar in de afgelopen 15 jaar. Hij zal altijd een vriend blijven van het bedrijf en we gaan hem zeker missen! We wensen hem het allerbeste toe voor nu en in de toekomst.”

Benzies was zoals gezegd de producer van de Grand Theft Auto serie sinds deeltje 3 maar ook was hij betrokken bij het produceren van andere Rockstar games zoals Manhunt 2, Red Dead Redemption en L.A. Noire.

Grand Theft Auto 5 was een absolute topper, in augustus vorig jaar had de game 54 miljoen exemplaren verkocht en van de gehele Grand Theft Auto franchise, vanaf deel 1, zijn er 220 miljoen exemplaren verkocht. Ik kan alleen maar denken aan de bankrekening van Rockstar. Het is wel mooi om te zien dat Rockstar zo’n sterke focus blijft houden op kwaliteit en geen massa’s baggergames uitbrengen… Rockstar is wat mij betreft de echte rockster van de industrie.

Tom-Sizemore-Net-Worth

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments