Er gaat niets boven Groningen, althans dat zeggen ze zelf. Volgens mij liggen er nog een aantal Scandinavische landen boven Grunn, maar goed. Topografisch gezien hebben ze misschien niet gelijk, maar ze hebben wel een leuk event binnengehaald! 

Het Global Game Jam evenement is van 29 tot en met 31 januari in Groningen te vinden. Dit evenement bestaat al een aantal jaar en doet dit keer voor het eerst ook Groningen aan. Niet exclusief overigens, want ook in Amsterdam, Utrecht en Leeuwarden wordt het evenement gehouden, Groningen voegt zich daar dus bij. Het GGJ evenement is een soort wedstrijd en de bedoeling is om binnen 48 uur de beste game te maken.

Een aantal teams bestaande uit vijf mannen en/of vrouwen moeten binnen de gestelde tijd een werkende game afleveren aan de jury. De jury bepaald uiteraard wie er wint, waar is anders een jury voor? Om het een beetje spannend te maken wordt pas net voor de start van de wedstrijd bekendgemaakt welk genre de game moet worden. Zo is de mogelijkheid op valsspeleritus niet aan de orde. Het leuke is dat je niet perse verstand van het maken van games hoeft te hebben. Je hoeft namelijk niet een digitale game te maken, het maken van bordspellen of andere analoge games is ook mogelijk.

Global-Game-Jam-Groningen-1

Meedoen?

Wil je meedoen met andere al-dan-niet getalenteerde gamedevelopers? Dat kan, voor 50 euro per persoon kan je je inschrijven via deze link. Die 50 euro is niet voor niets, je krijgt een werkplek, stroom, eten en drinken en, heel belangrijk, een slaapplek. De locatie waar het GGJ evenement gehouden wordt is The Big Building. Dit oude postsorteerpand van PostNL is omgetoverd tot een verzamelplaats voor kleine bedrijfjes en start-ups, bijzonder geschikt om dit soort evenementen te houden dus!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties