Dat Ubisoft+ naar de Xbox zou komen werd door Ubisoft zelf al meer dan een jaar geleden bevestigd, maar daarna bleef het stil. Tot nu!

Ja, je verwacht het niet, maar zelfs de geschiedenis van Ubisoft+ en de komst naar de Xbox werd uitgestelde chaos. De abonnementsdienst werd in 2021 aangekondigd, maar al snel werd het stil. Vervolgens wist nota bene Ubisoft Nederland in april 2022 te vertellen dat de dienst er toch echt aan zat te komen en dat deze ook nog eens samengevoegd zou worden met Game Pass. Dit werd vervolgens razendsnel weer verwijderd en door Ubisoft met een excuses de wereld uitgeholpen. Vervolgens werd het weer stil.

Tot nu, want volgens Twitter gebruiker ScriptLeaksR6 mogen we vanaf halverwege april de dienst verwachten. Deze zou bekend gemaakt worden via een nieuwe Ubisoft Forward. Interessant detail dat hij daarbij deelt: Assassin’s Creed Mirage zou uitgesteld gaan worden. Mocht Mirage inderdaad ook uitgesteld worden dan komt deze in een steeds grotere stapel uitgestelde games. Wat te denken van: Beyond 2, Skull & Bones, Prince of Persia: The Sands of Time Remake en recent nog The Settlers: New Allies.


Uiteraard mag dit nieuws met een korreltje zout genomen worden zolang Ubisoft niet zelf met een aankondiging komt. Hoe graag ik deze dienst ook zie komen, heb ik er twijfels over of dit volgende maand al gebeurd. Zeker gezien de huidige rechtszaak waarin Microsoft op dit moment in is verwikkelt. Het toevoegen van Ubisoft+ (wellicht in combinatie met Game Pass) zou de gamebibliotheek van de Xbox in ieder geval flink uitbreiden. Op zijn beurt zou een bepaalde firma daar erg verdrietig van worden en dat wellicht weer gebruiken in een rechtszaak. Het is dus nog even afwachten, maar we houden jullie op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties