We hoefden niet te twijfelen, For Honor zou de mogelijkheid hebben om op de bank tegen elkaar te vechten. Lekker couch co-op de game spelen, not!

Ubisoft Montreal Creative Director Jason Vandenberghe discusses the video game "For Honor" at Ubisoft's E3 2015 Conference at the Orpheum Theatre on Monday, June 15, 2015, in Los Angeles. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Jason VandenBerghe, creative director voor For Honor, riep het tijdens de E3 van 2015: “Je wil lekker zittend op de bank je vrienden in elkaar meppen, toch?” Een split-screen zou er absoluut komen. Het was één van de belangrijke features in de game het was ‘super-required’. Helaas zijn dit loze woorden geweest want het is uit de game gehaald. In een verklaring vertelt Ubisoft dat het For Honor team de moeilijke beslissing heeft genomen om split-screen co-op te laten vallen zodat er bij de release een zo goed mogelijke ervaring te zien zou zijn.

Co-op niet belangrijk genoeg

“Het is een onderdeel welke we graag hadden willen toevoegen maar we hebben gemerkt dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van andere elementen die belangrijker zijn voor de For Honor ervaring. Mocht je toch met vrienden willen spelen dan is de online co-op in alle modi te vinden.” De aankondiging komt net nadat producer Stephane Cardin dit ook al in een feedback video over de alpha test liet weten. “Dit onderdeel vonden we geweldig maar we hebben geïnventariseerd wat er nodig is om de online co-op te laten werken en hebben besloten om ons te richten op het fine-tunen van de game zodat we alle andere onderdelen goed kunnen laten werken.” aldus Cardin.

for-honor-stats

Ubisoft heeft trouwens ook de stats van de drie dagen durende closed alpha gepubliceerd. Daarin zien we één persoon die in 53 uur speeltijd tot level 121 is gekomen. Je zal maar niks te doen hebben.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments