Unity 5 is uit en nu kunnen de Indies en studenten weer met hun nieuwe tool aan de slag om mooie games te gaan maken. De trailers die de laatste tijd zijn uitgekomen zijn oogstrelend. Indie’s en kleine bedrijven kunnen steeds meer de AAA-kant op gaan, maar kunnen aan de andere kant ook kleine pareltjes blijven maken. Met iedere nieuwe uitgave worden de mogelijkheden groter. Zelf ben ik ook zeer geïnteresseerd om games te leren maken. Unity maakt het leven voor mensen zoals ik een stukje makkelijker.

Al een paar keer is op onze site Unity aan bod gekomen. Unity is een prachtig initiatief wat voor minder grote gamestudio’s een verademing is, namelijk voor relatief weinig geld mooie games ontwikkelen. Games als “Thomas was Alone” en “Ori and the Blind Forest” zijn bijvoorbeeld met Unity gemaakt. Een paar dagen geleden was het dan voor heel veel ontwikkelaars rond de hele wereld een feest toen Unity 5 online werd gezet.

Waar ik persoonlijk wel een beetje vrolijk van werd is dat rond dezelfde periode de Unreal Engine 4 ook gratis werd uitgegeven. Eerst was de Unreal Engine 4 nog 19 dollar per maand, maar na de nieuwe versie van Unity werd er ineens een filmpje online geknald door Epic die aangaf dat de Unreal Engine 4 de 19 dollar per maand zal laten vallen.

Wat heel interessant is voor de nabije toekomst is hoe andere engines hierop gaan reageren. De verandering van de gesloten markt naar de open markt voor engines vind ik zeer interessant. Hoe zal de Cry-engine hier bijvoorbeeld op gaan reageren? De tijd zal het leren. In de tussentijd kun je lekker zelf aan de slag met het ontwikkelen van games.

Ben jij al met mooie projecten bezig of heb je een gaaf portfolio wat je met de fans van Xbox Nederland wilt delen? Stuur ons dan een berichtje!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties