In de aanloop naar de Game Developers Conference in San Francisco zijn alvast 13 games aangekondigd voor het ID@Xbox programma.

De Game Developers Conference gaat maandag 18 maart van start. De GDC is een plek voor mensen uit de business om kennis te delen en te netwerken. Het is ook de plek om hoogtepuntjes van het afgelopen jaar te vieren, bijvoorbeeld met de Game Developers Choice Awards. In de aanloop naar de GDC kondigt Microsoft nieuwe indiegames aan die worden uitgebracht via het ID@Xbox programma.

ID@Xbox maakt het voor ontwikkelaars mogelijk hun games zelf uit te geven. Op deze manier zijn nu vele games, waaronder pareltjes als Mutant Year Zero en Ashen, speelbaar op de Xbox. De aankondigingen zijn de titels Beholder 2, Boomerang Fu, CrossCode, Dead Static Drive, Door Kickers: Action Squad, HyperDot, Mowin’ & Throwin’, StarCrossed, Stela, The Forgotten City, Totem Teller, UnderMine en Unrailed! De onderstaande screenshots komen van de pc-versies van de games.

Beholder 2

Ontwikkelaar: E-Home Entertainment/Alawar Premium Limited

Als verse afdelingsofficier binnen het ministerie van een totalitaire staat probeer je je omhoog te werken. Als echte carrièremaker ga je voor het hoogst haalbare. Minister President? De weg omhoog is niet gemakkelijk. Hoe ver je wilt gaan heb je zelf in de hand.

Boomerang Fu

Ontwikkelaar: Cranky Watermelon Pty Ltd

Boomerang Fu is een krankzinnige physics-based brawler. Je hebt de keuze uit levende etenswaren om het gevecht mee aan te gaan. Met behulp van power-ups ben je anderen de baas. Met je boomerang, welteverstaan.

CrossCode

Ontwikkelaar: Deck13 Interactive/Radical Fish Games

Dit is een 2D action RPG met retro invloeden. CrossCode speelt zich af in de nabije toekomst en biedt je snelle gevechten en puzzels, gegoten in een 16-bit stijl. Wat mij het meeste opvalt is dat de game physics kent.

Dead Static Drive

Ontwikkelaar: Fanclub

Onderweg avonturen beleven in een fictionele Amerikaans aandoende wereld. Of eigenlijk een duistere versie van Amerika. Het wordt wel beschreven als Grand Theft Cthulhu. Het begint als een road trip maar wordt een gevecht om te overleven.

Door Kickers: Action Squad

Ontwikkelaar: Killhouse Games/PixelShard

Door Kickers: Action Squad is een ouderwetse side scroller waarin je deuren intrapt, gijzelaars bevrijdt en slechteriken een slechte dag bezorgt. Swatten, maar dan minder schadelijk. De game bevat ook strategische en tactische elementen en bevat zowel een singleplayer als multiplayer modus.

HyperDot

Ontwikkelaar: GLITCH/Tribe Games

HyperDot is een minimalistisch vormgegeven game waarin je vijanden ontwijkt. Het bevat een campaign met meer dan 100 uitdagingen. Je kunt het daarnaast opnemen tegen je vrienden, als je wilt zelfs in je eigen gemaakte levels.

Mowin’ & Throwin’

Ontwikkelaar: House Pixel Games

In Mowin’ & Throwin’ heb je de controle over een groep tuinkabouters die het opneemt tegen vijandelijke tuinkabouters. Het doel is de tuin van de ander te vernietigen. Bevat co-op en multiplayer.

StarCrossed

Ontwikkelaar: Whitethorn Digital/Contigo Games Inc.

De arcade game StarCrossed laat je kiezen uit vijf ruimtereizende helden. Je gaat van planeet tot planeet en zoekt de samenwerking met anderen om een opdoemend kwaad de baas te zijn.

Stela

Ontwikkelaar: SkyBox Labs

Stela is een platformer met een verhaal dat draait om een jonge vrouw die getuige is van de allerlaatste dagen van een mysterieuze en oude wereld. Stela biedt je een cinematische ervaring.

The Forgotten City

Ontwikkelaar: Modern Storyteller

The Forgotten City is een herinterpretatie van de populaire en geprezen Skyrim mod met dezelfde naam. In een mythologische Romeinse stad maak je telkens dezelfde grimmige momenten door. Het is aan jou om de cyclus te doorbreken.

Totem Teller

Ontwikkelaar: Grinning Pickle

In Totem Teller ga je op pad met een rondtrekkende muze op zoek naar inspiratie. Op de bijzondere plekken waar je komt los je puzzels op en verzamel je verhalen en folklore. De verzamelde verhalen kun je op jouw eigen manier voordragen aan de figuren die je tijdens je reis tegenkomt. Het klinkt als een bijzonder concept, het zal me benieuwen hoe het zich laat spelen.

UnderMine

Ontwikkelaar: Thorium Entertainment

Je moet jezelf een weg banen naar de diepste diepten in UnderMine. Dat doe je door te delven, goud met name. Elke keer kom je andere wapens en items tegen waarmee je de vallen en vijanden die je tegenkomt verslaat. UnderMine valt onder de roguelikes.

Unrailed!

Ontwikkelaar: Daedalic Entertainment/Indoor Astronaut

Unrailed! is a multiplayer co-op game waarin je samenwerkt met je vrienden om materialen te verzamelen om aan een spoorweg te bouwen. Je kunt eigenlijk eindeloos door blijven bouwen in de gegenereerde werelden. Voorkom dat je trein ontspoort door te blijven bouwen, coördineren en upgraden. De inwoners van de gegenereerde werelden maken het je niet makkelijk.

Dat zijn ze alle 13. Zit er wat voor jou tussen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments