Misschien wel één van de grootste discussies op het internet is die over het kopen van je Xbox games via de Amerikaanse Xbox Store. Is het nu legaal of niet? De een zegt van wel, de ander weer van niet, maar hoe zit het nou precies? Ik sprak kort met een Xbox Support medewerker en kreeg antwoord!

usxboxgames-1

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om je games te kopen via de Amerikaanse store. Ten eerste heb de nieuwste games een stuk goedkoper, omdat je de dollarprijs betaald (de nieuwste games kosten in Amerika rond de €45,00) en je hebt de game vaak eerder omdat je profiteert van de Amerikaanse releasedate. Maar hoe maak je nou precies verbinding met de Amerikaanse store?

Dit doe je door je account op Amerika te zetten en een (eventueel vals Amerikaans betaaldres op te geven. Om jullie niet langer in spanning te houden en een einde te maken aan alle speculaties: zowel het instellen van een regio waarin jij je niet bevind als het opgeven van een vals betaaladres is fraude!
Mensen die deze loophole gebruiken maken kans op een permanente ban. Microsoft gaat hier actief op controleren aan de hand van IP Sweeps, klopt de regio die je hebt opgegeven niet, dan maak je kans om permanent gebanned te worden.

Het is dus aan te raden om hier geen gebruik (meer) van te maken!

usxboxgames-2

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
patrick
patrick
9 jaren geleden

Dan zal ik ze toch dringend willen verzoeken om in de nederlandse regio engelse taal en spraakherkenning te activeren. Dit is de reden dat ik op us draai. Niet voor de paareuro korting op een game. Als ik hier door gebanned word zal dat erg jammer zijn en zal ik veel discussies met ms krijgen en waarschijnlijk aan het kortste eind trekken. Word trouwens je console gebanned of je account. Zit een groot verschil in de games heb je immers aan ke account gekoppeld. Dus als ze je console bannen dan kan je verder met je import games op een… Lees verder »

Ronald Sep
9 jaren geleden

Bullshit!! Ze kunnen je niks maken. Regio vrij is regio vrij!!! Punt

Ronald Sep
9 jaren geleden

Ik.heb de one al sinds release in duitsland. Haal alles via Amerika. Nogsteeds geen ban

patrick
patrick
9 jaren geleden

Het zou voor microsoft dan inderdaad veel beter zijn om een ipcheck in de store uit te voeren veel veiliger.
En het klopt inderdaad dat als je in de Amerikaanse store wilt kopen je een amerikaanse paypal (adress) of amerikaanse credit card moet hebben. En je moet ook nog eens een amerikaans adress aan je GT toe voegen. Als je dit dus allemaal doet zonder ook echt op het adress te wonen pleeg je dus fraude. En denk dat dit het punt is dat wel serieus nemen.

Guido van Brakel
Guido van Brakel
9 jaren geleden

Dit is een chat met een support medewerker, dat zegt helemaal niks, dat zijn ingehuurde mensen. Die support medewerkers zullen dat altijd zeggen. Het is wat anders als het komt van Major Nelson of via echte Xbox communicatie kanalen.