Een nieuwe Witcher-game met een nieuw verhaal, maar met kaarten. Hoe ziet dat er uit? Daar hebben we nu antwoord op.

Het kwam een beetje rauw op ons dak vallen en het komt ook al vrij snel uit. Ik heb het over Thronebreaker: The Witcher Tales. Een spel dat echt een eigen verhaal heeft, maar de gameplay gebruik van Gwent (met kaarten dus). De fans vragen zich gelijk af hoe dit er dan uit ziet. Daar hebben we nu antwoord op, want de gameplay is onthuld via een stream op Twitch. Check hieronder de beelden.

Watch Thronebreaker: The Witcher Tales | Developer Stream from CD PROJEKT RED on www.twitch.tv
Uit de hand gelopen Gwent-modus

Thronebreaker was eerst bedoeld als extra DLC voor Gwent, maar al snel groeide deze titel uit tot een standalone game (die overigens zo meteen gewoon 30 euro zal kosten). In de game krijg je te maken met een soort free-roam gameplay met een isometrisch overzicht van het veld (net als in The Banner Saga, of Diablo bijvoorbeeld). In de game krijg je te maken met een verteller van het verhaal, wat als een soort audioboek voelt. Op visueel vlak krijg je mooie, cel-shaded, scènes waar je de personages ziet.

Je hebt dus meerdere dingen te doen in Thronebreaker. Je kan op ontdekking in de levels en extra activiteiten doen. Er zitten RPG-elementen in en dat uit zich in het managen van je eigen kamp. Aldaar kan je allerlei zaken upgraden, met handelaren deals sluiten, luisteren naar oorlogsverhalen en jouw soldaten trainen zodat je nieuwe skills krijgt.

Het ziet er dus echt naar uit dat Thronebreaker je een singleplayer ervaring biedt waar je de grote Queen Meve volgt. Het speelt zich af vóór The Witcher 1. Ik zal maar niet teveel vertellen over het verhaal, want dat kan zo maar een spoiler zijn voor dit spel.

Ben je fan van The Witcher en vind je Gwent wel leuk? Dan is dit zeker een game voor jou! Op 4 december mogen we aan de slag met de Xbox versie! Uiteraard lees je de review dan hier op XboxNederland.nl!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments