Eind dit jaar komt de Scorpio uit, maar de indie developers hebben al hun dev-kits. Bij Microsoft zijn ze benieuwd wat deze ontwikkelaars gaan doen met de extra kracht en mogelijkheden!

Sinds ID@Xbox werd gelanceerd in 2014 is het mogelijk voor onafhankelijke ontwikkelaars om hun games zelf uit te brengen op Xbox en Windows. Inmiddels zijn er meer dan 500 games gelanceerd van deze Independent Developers. Zeggen dat het programma een succes is, is dan een understatement.

De Scorpio is nog niet uit, maar de ontwikkelaars hebben al hun development kits. Chris Charla, hoofd van ID@XBOX, vraagt zich af wat de indie developers doen met de extra kracht van de Scorpio.

Mogelijkheden

“Ik zou waarschijnlijk kunnen gaan speculeren over wat de Independent Developers gaan doen. De kans is echter groot dat ik het dan fout heb.” zegt Chris Charla. En terecht! Indie developers hebben vaak meer creatieve vrijheid waardoor we vaker unieke games zien. “Zo worden er games als Sniper Elite 4, maar ook Ooblets gemaakt.” voegt Chris Charla hieraan toe.

E3 2017

Over wat we van ID@Xbox gaan zien op de E3 geeft Chris Charla geen echt antwoord. Een game waar al lange tijd op wordt gewacht, Cuphead, gaat nog altijd komen. Dat de game al sinds de E3 van 2014 in development is vind Chris geen slechte zaak. Het geeft de game developer namelijk de mogelijkheid de game op zijn eigen termijn te ontwikkelen en uit te geven.

Wat gaan we dan wel zien volgens Chris? Hierover gaat hij helaas niet in detail. Wel weet hij te vertellen dat we ook van ID@Xbox weer genoeg te zien zullen hebben deze E3. En dat is natuurlijk goed nieuws voor ons allemaal!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties