De op de pc zeer succesvolle survival strategie simulatiegame Frostpunk is vanaf morgen ook te spelen op de Xbox. Wat mag je verwachten van de game?

Sinds de lente van dit jaar weten we dat Frostpunk ook naar de Xbox komt. De ontwikkelaars van onder andere This War of Mine, zijn al een tijdje bezig om deze game die awards heeft gewonnen te porten naar de console. Eerder dit jaar lieten de ontwikkelaars al een aankondigingstrailer zien.

Op Metacritic scoort de game met een User Score van 85 voor de pc-versie erg goed. Of Frostpunk ook zo succesvol gaat zijn op de Xbox is natuurlijk nog maar de vraag. Laat zo een ingewikkelde bouw- en simulatiegame zich wel lekker besturen met een controller?

Het verhaal klinkt in ieder geval veelbelovend. De game speelt zich af in een verwoest Britain waar een nieuwe ijstijd de beschaving bijna heeft uitgewist. In een bevroren wereld is het jouw taak om de beschaving weer op te bouwen. Welke keuzes je hierin maakt zullen bepalend zijn. Laat je kinderen werken om te overleven? Elimineer je ziektes of laat je de natuur zijn beloop? Hoe ga je om met aan schaarsheid aan resources? Ik zou zeggen, check de trailer en laat je unmatched wisdom los op het bouwen van een beschaving.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments