Soms heb je van die dagen dat alles mis gaat. En ergens op het kantoor van de Xbox Store was er iemand die zo’n dag had.

Maar zoals het gezegde luidt: “de één zijn dood is de ander zijn brood”. Met dat brood bedoelt uw schrijver dan vooral het voordeeltje wat hij gister had. Even terug naar gisterochtend. Uw redacteur zat lekker op internet te rommelen en de nieuwsberichten uit de wereld door te spitten, toen hij opeens een leuk bericht tegenkwam waar wel een stukje over te schrijven viel. Een Engelse concullega liet weten dat de hele Telltale Game of Thrones serie voor maar £3,99 te koop was. Deel 1 tot en met 6 wel te verstaan. Eigenlijk gewoon de Season pass want van deze serie zijn de laatste drie delen nog niet uit.

GoT

Nu ben ik redelijk impulsief te noemen als het om games gaat. Geloof dat dit wel een probleem van meer gamers is (gezien de vele pre-orders die wij al maanden van tevoren plaatsen). Dus in rap tempo richting de Xbox Store, snel aangemeld en deksels, The Complete First Season á €4,99. De klik op ‘Nu kopen’ was dus snel gedaan, en gelijk daarna kreeg ik bericht in mijn mailbox van mijn aankoop. Vervolgens thuisgekomen, de Xbox aan geslingerd waar de drie eerste delen in de wachtrij en de download gingen en er bij stond dat de laatste drie delen beschikbaar zouden worden bij release. Na de install snel gekeken of het allemaal werkte en speelbaar zou zijn en geen probleem. Tot nu toe niks geks zou je zeggen. Totdat ik later die middag een stukje wilde schrijven waarin ik jullie, als de gulle delers en fijne mensen die wij van Xbox Nederland nu eenmaal zijn, mee wilde laten profiteren van dit voordeel. Maar wat schetst mijn verbazing bij de check die ik altijd even doe, niks geen €4,99 maar €29,99. Klaarblijkelijk heeft er iemand van de afdeling prijzen zetten in de Xbox Store even zitten slapen en heeft hij of zij de prijs van één losse aflevering bij de totale serie gezet. Ik zie al voor me hoe er in de headoffice van de Xbox afdeling een groot rood zwaailicht ging draaien toen er een verhoogde activiteit op de betreffende aankooppagina van deze game te zien was. Dat er een afdelingshoofd met een rood briesend hoofd over de vloer heen gilde: “who is the ass that cost us a lot of money!!!” waarbij hij diegene waarschijnlijk het lot van Ned Stark toewenste en nog even riep dat “heads would roll”.

Another day at the Xbox Store Office
Another day at the Xbox Store Office

Naar nu blijkt is er wel het één en ander gebeurt tussen de tijd dat ik de game aankocht en hij uiteindelijk voor de nu oorspronkelijke prijs te zien is. Berichten dat sommigen de download niet goed kregen of dat ze wel de download hadden maar de game niet wilde starten waren tijdens deze toestanden op het internet te lezen. Men is dus druk bezig geweest om dit te herstellen en hebben de hele game zelfs even uit de store gehaald om hem even later weer terug te plaatsen met de oorspronkelijke prijs. Waarschijnlijk is het zelfs zo dat dit hele item pas na de release van alle afleveringen op de site gezet behoorde te worden. Hoeveel dit geintje heeft gekost, blijft in het midden. Maar laten we gewoon voor de lol eens een sommetje maken. De schade zal waarschijnlijk beperkt zijn tot Europa. De VS was op dat moment namelijk nog in diepe slaap. De eerste berichten kwamen rond half 11 onze tijd op het net en laten we zeggen dat het toch wel een uurtje of 2 heeft geduurd voordat ze wakker waren. Op de site waar dit als eerste omhoog kwam, HOTUKDEALS, stonden in de replies al 84 mensen die hem hadden gekocht tot het moment van verwijdering. Ik denk dat we dit rustig met de factor 5 kunnen vermenigvuldigen, dus laten we het op 500 aankopen wereldwijd houden. 500 keer 25 euro is toch maar liefst 12.500 euro verlies. Ik kan je verzekeren dat ze daar bij Xbox niet blij van worden. Gisteravond heb ik de eerste drie chapters van deel 1 gespeeld en ik kan je zeggen, ik ben er alvast wel heel blij van geworden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties