Sinds de release van Forza Motorsport is er kritiek op het Car Progression systeem. In een nieuwe update zal het systeem flink op de schop gaan.

Forza Motorsport kondigt in een nieuwe blogpost deze week belangrijke wijzigingen aan in het Car Progression-mechanisme. Deze updates zullen spelers de vrijheid geven om de onderdelen te installeren die ze willen, ongeacht het Auto Level, terwijl ze aspecten van het systeem behouden voor degenen die ervan genieten.

De belangrijkste wijzigingen die worden aangebracht in de autoprogressie zijn de verwijdering van de vergrendelde onderdelenmechanica, waardoor auto-onderdelen in elke volgorde kunnen worden geüpgraded in plaats van vergrendeld te zijn op het niveau van de auto. Zodra een auto aan je autocollectie is toegevoegd, kun je upgrades installeren in elke gewenste volgorde. Of het nu gaat om motorwissels, racebanden, aspiratieveranderingen, bodykits of elk ander onderdeel dat beschikbaar is voor je voertuig, je hebt de vrijheid om auto’s op jouw manier te bouwen.

Ten tweede, naast het verdienen van Car Points door het levelen van de auto, kun je in-game Credits gebruiken om Car Points te verwerven. Dit betekent dat je direct upgrades aan je auto kunt installeren als je voldoende Credits hebt, of als je liever je Credits wilt sparen, kun je nog steeds auto-onderdelen verdienen via het levelen van de auto zoals voorheen.

De verhouding die Turn 10 test is een verhouding van 4.500 Credits voor 500 Car Points. Deze balans komt voort uit feedback van de community en lijkt een goed compromis te bieden. Dat betekent dat als je bijvoorbeeld de 2021 Volkswagen Golf R upgradet met alle beschikbare onderdelen op niveau 1, het 89.775 Credits zal kosten. In het geval van de 2021 BMW M4 Competition Coupé bedraagt dit voor alle onderdelen 125.325 Credits, of voor de 1969 Nissan Fairlady Z 432 komt het totaal op 133.875 Credits.

Merkkortingen blijven zoals ze nu zijn. Wanneer een auto het maximale Car Level 50 bereikt, wordt een showroomkorting van 5% toegepast op toekomstige auto’s die je van dezelfde fabrikant koopt. Als je 5 auto’s van dezelfde fabrikant naar Auto Level 50 brengt, stapelt de loyaliteitskorting op tot 25%. De benodigde tijd op het circuit om Auto Level 50 te bereiken, blijft tussen de 2 en 3 uur.

Turn 10 verwacht dat deze updates voor Car Progression worden uitgerold met Forza Motorsport Update 6 in maart 2024. Een exacte datum is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties