Zoals jullie de laatste tijd misschien hebben gemerkt zijn we op de website wat meer aandacht aan de wereld achter de games aan het besteden. Hoe worden games gemaakt? Kun je zelf ook games maken? En kun je met het spelen van games ook geld verdienen? Het antwoord op die laatste vraag zal ik in dit artikel gaan beantwoorden.

**Spoiler Alert**De laatste paar alinea’s gaan over het Halo toernooi van afgelopen weekend. Wil jij dat nog bekijken op twitch dan raad ik je deze link aan.**Spoiler Alert** 

Als je een beetje een trouwe twitcher bent, weet je dat League of Legends, Dota en Counterstrike, dé drie games zijn die een groot aantal kijkers trekken. Vaak kijken er wel een stuk of 100.000 mensen naar LoL. Dota en Counterstrike volgen vaak op de voet. Het is dan ook vrij logisch dat de prijzenpotten van deze games in de wereld van de e-Sports het grootst zijn.762415660825059_ce7cb983bb[1]

Prijzengeld

Toch valt er met andere games ook nog best een leuk zakcentje te verdienen. Begin deze week waren de finales van het eerste e-Sports seizoen van Halo: The Master Chief Collection. De prijzenpot voor dit toernooi bedroeg $100.000. Het eerste team zou met de hoofdprijs van $50.000 naar huis gaan. Verdeel dit over een team van 4 gasten en iedereen heeft mooi $12.500 extra bij elkaar gegamed. Om dat geld bij elkaar te gamen moest er natuurlijk nog wel wat actie worden verricht.

Voor degenen die niet zo bekend zijn met het kijken van de e-Sports van Halo, ga het zeker uitproberen! FPS-games staan bekend om de snelle stijl van spelen en dit is bij Halo niet anders. Doordat je de game als spectator bekijkt, wordt je echt in de game meegezogen. Neem daar het commentaar op de achtergrond bij en je kijkt naar een hele gave uitzending. Door het kijken van e-Sports krijg je meer inzicht in de game en leer je veel trucjes. Als je de stream wilt kijken klik dan hier.

 **************Spoiler Alert **************

Wedstrijd verslag

De grote rivalen, Evil Geniuses en Counter Logic Gaming, gingen zondagmiddag de strijd met elkaar aan. Vooraf aan de eerste halve finale werd door de aanvoerder van Noble Black aangegeven dat ze liever CLG in de loser’s final zouden willen treffen. Dit liet al een klein beetje doorschemeren dat EG toch echt de gedoodverfde favoriet voor de titel zou zijn. Deze verwachting hebben ze dan ook waargemaakt. EG versloeg CLG namelijk met 3-2. De eerste en de laatste match waren het meest overtuigend.

 

Na de verloren halve finale kreeg CLG nog een herkansing, het team moesten alleen nog even Noble Black in de Loser’s Final verslaan. Na eerst op 0-2 achterstand te zijn gekomen is het CLG toch nog gelukt om de game om te buigen en door te gaan naar de Grand Finales. EG zou dus twee keer op één dag met CLG moeten afrekenen. Afijn, als je iets één keer kunt doen, dan zou het de tweede keer toch ook gewoon moeten lukken?

Inderdaad, dat moet makkelijk kunnen. Eerder op de dag kon CLG nog wel wat weerstand bieden maar na 10 games gespeeld te hebben werd het CLG te veel. De koek was op en terwijl CLG in de 5 games tegen Noble Black voor zijn leven aan het vechten was, kon EG zich weer even opladen. In de finale werd CLG met de grond gelijk gemaakt. In de Grand Final werd CLG met de score van 3-0 verslagen.

halo[1]

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties