Fanatec kondigde vandaag de Clubsport Universal Hub aan voor de Xbox One. Hiermee is het eerste stuk hardware van Fanatec voor de Xbox One een feit.

In navolging van het recente samenwerkingscontract heeft Fanatec dit vandaag wereldkundig gemaakt. De Clubsport Universal Hub is ontworpen om te werken met een aantal reeds bestaande stuurwielen van Fanatec. De lijst met stuurwielen die compatibel zijn, zijn de volgende:

  • GT for supercars and road racing
  • Oval for NASCAR and similar series
  • Drift for rally, off-road and drift simulations
  • Classic for vintage race cars
  • Round1 for vintage open wheelers
  • Flat1 for modern open wheelers, F1, LMP1 or DTM series

Fanatec staat bekend om hun zeer hoge kwaliteit stuurwielen en randapparatuur voor racegames. De bovengenoemde stuurwielen zijn allemaal bekleed met echt leer en zouden in theorie kunnen worden gebruikt in echte raceauto’s. De knoppen en meegeleverde triggers op de hub kunnen per stuk gemapped worden naar wens. Deze units zijn modulair en kunnen eventueel van de basis hub gehaald worden als dat wenselijk is. Tevens zit er een afneembaar LCD display bij die kan worden gebruikt als mini dashboard of waarmee je tussen voorgeprogrammeerde instellingen kan wisselen. De hub kan gekoppeld worden op bestaande ClubSport Wheel Base V1 en V2 modellen.

fanatec universal clubsportDe Clubsport Universal Hub gaat in Nederland € 349,95 kosten bij de lancering. Dit betreft enkel de hub, hier zit nog geen stuurwiel of ClubSport Wheel Base V1 of V2 bij. De Clubsport Universal Hub wordt verwacht op 28 mei.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties