Fable leek dood te zijn. Niet helemaal waar, Fable duikt weer op.

De sluiting van Lionhead was best dramatisch te noemen. Geen Fable meer, afgelopen, uit. Toch lijkt er nog een team bezig met het maken van een Fable game. De net opgerichte Flaming Fowl Studios die bestaat uit leden van Lionhead is bezig met een kaart-game gebaseerd op Fable. Zij hebben van Microsoft, de licentiehouder, toestemming gekregen om hiermee aan de slag te gaan.

De game gaat Fable Fortune heten en de studio is, om dit te realiseren, een Kickstarter begonnen. Het doel is om £250,000 op te halen. Of dit gehaald gaat worden is maar zeer de vraag want met nog 27 dagen op de teller is er nog geen 10% van dat bedrag opgehaald.

Het kaartspel moet net even anders worden dan de games die we gewend zijn. Het heeft kaarten in zich die, net zoals in de game, nog geen goede of kwade kant hebben gekozen. De keuze voor één van deze twee kanten laat de eigenschappen van de kaart ook veranderen. Ook moet er co-op, PvP league en gameplay events in de game gaan komen.

Men richt zich eerst op de pc met de mogelijkheid om ook een Xbox One versie te gaan maken als het doel is behaald. Ik denk  eerlijk gezegd dat we ook van deze Fable game nooit meer iets gaan horen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments