Groot nieuws voor de fervente Elite Dangerous spelers. Er komt een geweldige update aan en dat helemaal voor niks.

Op 27 februari zal er een update met de naam “Beyond – Chapter One” gelanceerd worden en dit start het derde seizoen van updates. Deze update zal vooral verbeteringen en aanpassingen brengen. Chapter One is de eerste uit een reeks visuele updates in het universum van Elite en wil de game visueel aantrekkelijker maken. Er komt ook een aanpassing aan het Crime and Punishment systeem, dat is het systeem waarin je bestraft wordt met bounty’s als je overtredingen begaat. Dit is vooral gericht op die Commanders die onschuldige spelers lastig vallen en uit de lucht schieten.

Eerlijker

Frontier geeft aan dat dit Elite eerlijker en competitiever moet maken. Er komt een nieuwe AI- bestuurde Advance Tactical Response vloot die het heelal doorkruisen op zoek naar overtreders. Dit moet ervoor zorgen dat vooral nieuwkomers in de game beschermd worden. Er is een groep spelers die rondhangen op plekken waar nieuwe spelers hun eerste stappen in de game zetten en er blijkbaar plezier in hebben deze met zeer krachtige schepen af te schieten. Deze Commanders kunnen nu beter een andere hobby gaan zoeken.

Beyond introduceert ook nieuwe Wing Missions. Missies die je met een groep van tot vier schepen kan spelen. Het Engineering systeem, dit geeft je bepaalde updates in onderdelen van je schip, gaat ook op de schop. De nodige onderdelen die je onderweg verzamelt om dit soort updates toe te passen kunnen nu onder spelers verhandeld worden. Dit maakt het eenvoudiger om deze updates te scoren.

Ook komt er nu een keuze in de beloning die je aan het eind van een missie kan scoren. Een nieuw onderdeel zijn de tech brokers en de material traders die materiaal leveren, ruilen of ombouwen. Ook in je data systeem zien we veranderingen. Er komt een Trade Data overlay op je map en deze toont je de meest winstgevende routes. Dit is zeker een goede ontwikkeling omdat de meeste spelers hier nu speciale tools op het internet voor gebruiken.

Gesproken nieuws

Galnet, de nieuwszender in Elite, krijgt audio. Je kan dus nu niet alleen het nieuws lezen maar ook horen. Handig om onder het vliegen het laatste nieuws langs te horen komen. Zeker met de komst van de agressieve aliens is het op de hoogte zijn van het laatste nieuws essentieel. Om het over deze aliens, oftewel de Thargoid, te hebben. Zij worden nog agressiever in Beyond. Ze zullen zich meer begeven in het bevolkte deel van het heelal, die de spelers ook kennen als de Bubble, en ze gaan daar het leven voor iedereen wat lastiger maken. Om dit superkrachtige volk het hoofd te bieden komt er een nieuw slagschip, de Chieftain.

Als laatste krijgen we een nieuwe stem in de onboard computer. Naast Verity kan je nu ook kiezen voor Victor. In de toekomst moeten daar nog meer opties in gaan komen.

Op 27 februari krijgen alle Elite Dangerous bezitters deze update maar voor sommige onderdelen moet je de uitbreiding Horizons wel hebben. Chapter One is de eerste van in totaal vier updates die in 2018 gaan komen.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties