Dat het volgende seizoen van Elite Dangerous voor de deur stond was al een tijd duidelijk. Maar nog niet duidelijk was wat dit seizoen zou gaan inhouden. Eindelijk hebben we de langverwachte informatie, wat gaat Horizons voor ons betekenen?

Meer gameplay

Zoals je mag verwachten van een uitbreiding komt er behoorlijk wat nieuwe content aan. Op de verschillende planeten en in het universum zijn behoorlijk wat nieuwe dingen te beleven. In Horizons vinden we meer activiteiten op deze verschillende planeten, maar ook meer tegenstanders en hele nieuwe manieren om het spel te kunnen spelen.
Ook zijn er nu behoorlijk wat werelden op realistische schaal (1:1) gemaakt! Hierdoor zijn de werelden nog mooier dan ze al waren en is er weer behoorlijk wat ruimte voor meer gameplay. Er is ook een uitbreiding gemaakt in het ranking systeem en er zijn een hoop militaire missies aan het missie systeem toegevoegd.

Hele nieuwe verbeteringen

Er kunnen met Horizons ook Fighters in jouw moederschip worden gehuisvest, hierdoor neem je ze mee op een missie en heb je veel meer kracht om de tegenstander te kunnen verslaan. De fighter kan automatisch de klus klaren, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf de stuurknuppel over te nemen. Dan vliegt jouw moederschip op een veilige afstand terwijl jij met de fighter de strijd aan gaat.

fighters elite

Elite: Dangerous was al erg geliefd, maar een groot minpunt aan het spel was toch wel het multiplayer aspect. In een mega-universum waar je maar met 32 man tegelijk kan spelen, had je amper kans om jouw vrienden tegen te komen. Hier hebben ze wat aan gedaan, het is bij Horizons ook mogelijk om hetzelfde schip met jouw vrienden te besturen. Je kunt de controls delen en hierdoor ook de taken verdelen, de één kan zich bezig houden met de besturing van het schip terwijl de ander aan de slag kan met het verpletteren van de tegenstanders. Ook laten ze weten dat er in seizoen twee grote handelsschepen gaan komen waardoor deze functie nog meer tot zijn recht kan komen.

Er is al een begin gemaakt wat betreft de plannen die de game heeft voor de toekomst. Een voorbeeld hiervan is de zogenoemde ”Commander Creator”.  Dit maakt dat jouw aanwezigheid in het schip echt merkbaar wordt. Het idee is dat je nu jouw personage kan gaan vormen als een soort sim. De Commander Creator zit nog in zijn beginfase, maar uiteindelijk zal dit concept ook ruimschoots worden uitgewerkt.
In seizoen twee kunnen we ook een nieuw systeem voor het looten en craften kunnen gaan verwachten. Hiermee kun je zelf unieke objecten maken van huidige items die je al hebt verzameld.

Als kers op de taart

Voor de fans die er al vanaf het begin bij waren en mee hebben geholpen via het originele Kickstarter plan van Elite: Dangerous is er nu wel een héél leuk speeltje vrijgegeven.
De Viper MK IV wordt gratis toegevoegd in het ”ships” gedeelte van de spelers die het project hebben geholpen via Kickstarter. Hij is er helaas nog niet meteen met de release, maar later in het jaar zal er ook een heuse ”ships” expansion worden uitgegeven en daar hoort deze Viper ook bij. Mocht je het project niet hebben gesteund via Kickstarter dan is de Viper gelukkig toch te verkrijgen voor een vergoeding.

Het is nog even wachten tot de update er is, maar er wordt behoorlijk aan de weg getimmerd. Er komen voor seizoen 1 van Horizons al vette dingen aan, maar het is ook leuk om te lezen dat er voor de toekomst ook al nieuwe updates klaar staan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments