September is alweer bijna voorbij, wat betekent dat er weer een hele nieuwe maand aan komt met dikke releases. Met in mijn ogen als hoogtepunt Xbox exclusive Halo 5, en een uitbreiding voor de remake van een wel 31 jaar oude game!

Elite: Dangerous Horizons

300px-Elite-titel[1]De originele game Elite stamt uit 1984 en kwam uit voor onder andere de Commodore 64. Die wired frame versie is heeft een behoorlijke evolutie ondergaan naar de nieuwe versie die nu gaat uitkomen. Eerder dit jaar was er al de preview versie van Elite: Dangerous en op 6 oktober komt het eerste deel van Elite: Dangerous Horizons. In Elite: Dangerous bent je bestuurder van een luchtschip in het grote universum. Je kunt zelf volledig de invulling geven aan de game, wil je piraat worden en andere luchtschepen onderscheppen? Dat kan! Maar je kan ook op planeten landen en zelf ”quests” zoeken door de nieuwsberichten te lezen. Een grote rel op een andere planeet? Ga er op af en kies met welke kant je meevecht. Hierdoor zijn de keuzes in Elite: Dangerous oneindig en kun je eerlijk waar uren vooruit met dit spel. In de Horizons uitbreiding worden de puntjes op de i gezet en wordt de ene ervaring nog mooier dan de ander. Pc gamers kunnen vanaf 6 oktober al genieten van de uitbreiding, maar de Xbox fans moeten nog even geduld hebben tot de game hun kant op komt.

oktober1

Rock Band 4

Met 63 nieuwe nummers voor Rock Band 4 zijn er weer behoorlijk wat uren om te spelen. Zoals altijd is er een ruime keuze aan oude en nieuwe muziek, met onder andere Bruno Mars, System of a Down en Imagine Dragons zijn er voor allerlei soorten fans voldoende nummers te vinden. Deze keer zijn er ook zowaar nieuwe toevoegingen aan het spel. Zo kun je vette freestyle gitaarsolo’s doen wanneer jij er zin in hebt, maar ook kun je alle content die je via de oude Rock Band games hebt gekocht weer vrijspelen in de nieuwe game. Zo kun je nog een keer genieten van het geld wat je jaren terug hebt uitgegeven. Ook is er een versie van de game beschikbaar met een speciale adapter, hiermee kun je al je oude instrumenten weer oppoetsen, want deze zijn gewoon weer bruikbaar!

Rock Band 4 ligt vanaf 6 oktober in de winkels. Prijs van de losse game €69,98, prijs van de game plus adapter €89,98 en de prijs van de game met volledige band set is €299,98.

oktober2

Transformers: Devastation

Zoals we kunnen verwachten van Transformers kun je een van de vijf transformers (Optimus Prime, Bumblebee, Sideswipe, Wheeljack of Grimlock) spelen en zo het kwaad, dat Deception heet, bestrijden. Je kan tijdens het spel wisselen tussen auto en robot. Officieel hoort het verhaal bij de Transformers: Generations lijn, maar het doet toch het meeste denken aan Transformers: The Movie. Zoals altijd maak je gebruik van dikke combo’s om je vijanden te verslaan, ook Transformers: Devastation wordt dus weer een goed potje button bashen.

Transformers: Devastation is verkrijgbaar vanaf 9 oktober voor de prijs van €49,98 op de next-gen consoles en voor €29,98 voor de last-gen consoles.

oktober3

Wasteland 2: Director’s Cut

De Director’s cut zou eigenlijk de ”game of the year” edition worden. Maar de Director’s cut brengt beter nieuws met zich mee, Wasteland 2 was al beschikbaar voor de pc gamers in 2014, maar nu mogen de next-gen liefhebbers zich ook aan de game wagen.

Het speelt zich allemaal af als RPG in een post apocalyptische setting, de wereld is radioactief en jij moet hier een weg doorheen zien te banen. Klinkt het bekend? Jazeker, het klinkt mij namelijk als Fallout in de oren. Spelers van Wasteland zijn erg positief over de game en het moet voor de next-gen spelers nog beter gaan worden. Er komt bij de Xbox One en PS4 versie een nieuw perk-systeem en zijn alle foutjes weggepoetst. Ook voor de pc gamers is er een Director’s Cut versie gemaakt, die geheel gratis te verkrijgen is als je het origineel al in je bezit hebt.

Wasteland 2: Director’s Cut is vanaf 13 oktober verkrijgbaar voor €39,98.

oktober4

Guitar Hero Live

Na jaren gebruik te hebben gemaakt van hetzelfde concept, gooit Activision het concept om. Met een gitaargame die niet start met maar een tiental nummers, wordt het dit keer tijd voor een game met honderden nummers. Ook gaat de oude gitaar eruit en komt er een volledig nieuwe voor in de plaats. Met dit keer zes in plaats van 5 knoppen zegt Activision dat het makkelijker wordt voor nieuwe spelers en moeilijker voor de mensen met al wat meer ervaring. Ook de hele beleving tijdens het spelen is aangepakt, je staat nu als speler zijnde op het podium met een levensecht publiek die reageert op iedere noot die je speelt. Hierdoor wordt de ervaring een behoorlijk stuk vetter. Waar ik het publiek vroeger behoorlijk lame vond is het nu toch wel retegoed aangepakt! En zoals altijd kun je ook de muziekvideo’s spelen, zo kun je ook weer ontdekken welke artiest aan de drugs heeft gezeten, want sommige clips zijn weer behoorlijk trippy.

Guitar Hero Live is vanaf 23 oktober in huis te krijgen voor €99,99. Dit is het pakket inclusief de nieuwe gitaar.

oktober5

Assassin’s Creed: Syndicate

De tijd die tussen de nieuwe Assassin’s Creed games zit lijkt toch met het jaar korter te worden. Syndicate wordt gelukkig wel behoorlijk anders dan zijn voorgangers. Wat natuurlijk weer behoorlijk wat nieuwsgierigheid aanwakkert. Syndicate gaat zich afspelen in Londen tijdens de industriële revolutie. Met nu ook meerdere personages om tussen te wisselen, die ook beiden een andere kant op gaan in het verhaal, is er nu zeker heel wat uren aan gameplay uit het spel te halen. Nu de industriële revolutie op zijn top is, kan ook het gebruik van wapens niet missen. Syndicate is totaal anders dan wat we gewend zijn, dus er is extra veel reden om eind oktober toch maar een paar vrije dagen op te nemen.

Assassin’s Creed: Syndicate is vanaf 23 oktober verkrijgbaar voor €64,98.

Als klap op de vuurpijl is er ook nog eens een nieuwe trailer gelaunched. Veel kijkplezier!

Halo 5: Guardians

Dit is voor mij misschien wel de meest belangrijke release van allemaal. Waar Halo 4 me ontzettend heeft teleurgesteld, hoop ik toch echt dat dit alles in Halo 5: Guardians weer helemaal rechtgezet gaat worden. Al vanaf het moment dat er een nieuwe stukje Halo werd geshowd tijdens de E3 in 2013 was ik al gespannen. Zou het eindelijk weer goed komen met een van mijn favoriete franchises? Dat antwoord weten we natuurlijk nog niet, maar dat ze split-screen co-op uit de campaign hebben gehaald is wel echt een dieptepunt. Dit is voor mij wel een van de meest gespeelde standen uit het spel, met vrienden op de bank lekker een potje knallen is helaas dus niet meer. Daarom moeten de nieuwe multiplayer typen wel heel veel goed maken, misschien dat die dikke Master Chief inspired controller de pijn een beetje kan verzachten. Hoe dan ook ziet de game er toch weer behoorlijk strak uit. Ik ben benieuwd of Halo aan de verwachtingen van de kritische Xbox fans gaat voldoen.

Halo 5: Guardians is vanaf 27 oktober verkrijgbaar voor €64,98.

oktober6

Dit waren de grootste releases uit oktober alweer, ik verheug me heel erg op Assassin’s Creed: Syndicate, want die belooft hoe dan ook weer heel erg vet te worden. Waar Halo 5: Guardians een ontzettend twijfelgeval gaat worden, hoewel de game er toch wel heel vet uit ziet vind ik het behoorlijk lame van 343 dat ze co-op splitscreen hebben weggehaald. Bungie had het toch moeten blijven produceren. We gaan de games afwachten en meerdere reviews zullen zeker weer bij ons te lezen zijn!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments