Gisteren werd het jaarlijkse FIFA festijn weer aangekondigd. De eerste next-gen FIFA komt eraan.

De eerste beelden zijn via EA naar buiten gebracht. Met de nodige tamtam erbij. Maar wat weten we van de volgende FIFA in de reeks.

Haptics

Als eerste schermt EA met de controller haptics. Je voelt de schoten en tackles in de trillende controllerdelen. Ook schermt EA weer, want dat doen ze echt jaar na jaar, met de meest authentieke bewegingen die we ooit in een sportgame hebben gezien. Om heel eerlijk te zijn, eerst zien dan geloven. Zolang we nog steeds verdedigers zien die zich volgens de corona-regels op 1,5 meter van de aanvallers positioneren en keepers die een bal met een duidelijk traject zien aankomen en er vervolgens niet echt of heel laat op reageren, is het met de off-ball acties nog slecht gesteld. Dat zouden ze nu zo langzamerhand toch wel getackeld moeten hebben.

EA belooft ook dat er meer details te zien zijn. Tot het rechttrekken van de scheenbeschermers aan toe. Wat we in de beelden zien is alvast veelbelovend maar ervaring leert ook dat dat helemaal niets zegt.

De Career Mode gaat ook eindelijk op de schop. Je kan nu een veelbelovend talent binnenhalen zonder ingewikkelde scouts. Al jaren staat deze modus in de schaduw van bijvoorbeeld de Ultimate Team mode.

Gratis upgrade

Wat ook niet onbelangrijk is, is dat je de Xbox One FIFA 21 gratis kan upgraden voor de Series X. Dit gaat op voor de digitale en fysieke versie van het spel. In augustus gaan we meer horen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties