Dying Light: The Boardgame

In de categorie, laten we weer eens een spelletje doen, maar dan op tafel, is er weer een titel bijgekomen die zijn oorsprong als videogame heeft. Dying Light wordt omgezet naar een bordspel en staat nu op Kickstarter.

Het blijft altijd een kunst. De mechanieken die in de videogame zitten, omzetten naar bijvoorbeeld kaarten of dobbelstenen. Dying Light gaat deze uitdaging aan. Het eerste wat direct in het oog springt is het speelveld waarop ook gebouwen te zien zijn. En natuurlijk zit de duurdere versie weer vol met miniaturen. Iets wat voor de schilders onder ons weer smullen is.

Er staan op dit moment twee versies op de kickstarter-pagina, een basic met standees en een deluxe die vol zit met miniatuur zombies. De basic versie kost je 60 euro terwijl de deluxe versie je 110 euro lichter maakt. Bedenk wel dat dit zonder BTW is en dat je ook nog eens de vaak dure shipping moet gaan betalen. Dit betekent in de praktijk dat de basic uiteindelijk rond de 100 euro zal zitten en de deluxe tegen de 160 euro aan gaat zitten.

Het spel zal parcour bezitten en natuurlijk een dag/nacht cyclus. Wil je er iets meer over zien, check dan de rij aan video’s die we hieronder plaatsen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties