De XBNL-community doet niet aan hypes. Toch is er één game waarover de gemoederen het met elkaar eens zijn. Wat is er aan de hand?

De +500 leden van de XBNL-community op Discord zijn doorgaans niet zo van de hypes. De standaard games als Call of Duty en Fifa worden er vrijwel niet gespeeld. De games die uit het niets populair kunnen zijn onder streamers worden zelden opgemerkt. Streamers worden überhaupt niet gekeken. De Week met XBNL is het enige moment waarvoor Twitch aangezet wordt (ja toch!). Uiteraard zijn er wel groepjes die elkaar weten te vinden. Vaste avonden Sea of Thieves, een nachtje Halo of een middagje spuiten in Powerwash Simulator. Doorgaans speelt echter ieder zijn eigen ding. Retro, JRPG, Racers en platformers. Alle genre’s komen binnen de XBNL-community voorbij. Een gezamenlijke liefde is er zelden, behalve voor de facepalm emoji van redacteur Niels, die wordt collectief met een ongekende gretigheid gebruikt.

Scratch that itch

En toen was daar Disney Dreamlight Valley. Een game die sinds vorige week in early access zit en een uitstekende review kreeg:

De ontwikkelaars van Disney Dreamlight Valley hebben een uitstekende game uitgebracht. De vergelijking met Animal Crossing is snel te maken en daar zitten ook zeer veel risico’s aan. Disney Dreamlight Valley weet echter haar eigen unieke sfeer te brengen en dat is niet alleen aan de sprekende Disney characters toe te wijzen. De gameplay zit namelijk ook goed in elkaar. Er valt veel te exploreren en honderden unieke cosmetics en upgrades zijn vrij te spelen. Als speler zul je het gevoel krijgen het kloppend hart van Dreamlight Valley te zijn. Een wereld die je naar hartenlust, met de Disney vrienden aan jouw zijde, kunt uitbouwen.

Met Disney Dreamlight Valley hebben de ontwikkelaars goud in handen. Toekomstig succes zal sterk afhangen van het regelmatig toevoegen van nieuwe content en – wellicht veel belangrijker – de game ook voor de jongere spelers toegankelijker te maken. De ontwikkelaars hebben de toegankelijkheid, door goed werkende crossplatform progressie, hoog in het vaandel staan. Nu nog wat geld vrij maken om voor de officiële release vertaalbureaus in dienst te nemen en tekstuele uitleg met meer animaties te ondersteunen.

Conclusie XBNL-review Disney Dreamlight Valley
(september, 2022)

Onder het mom van: ‘het zit in Game Pass, dus laten we het maar proberen’, werd de game opgepakt door enkele XBNL’ers. Oud-redacteur Domingo schreef aan zijn dagboek, na zijn eerste dag in de Valley, het volgende: ‘Trouwens even serieus over Disney’s Dreamlight Valley. Een erg leuke en verslavende game. Moest mezelf echt dwingen om te stoppen‘. Jojanneke is het helemaal met Domingo eens: ‘Ik vind het een heerlijk (verslavend) spel. De herkenbare muziekjes die niet vervelen, humor in de conversaties, mooie wereld, veel variatie qua quests en personages, lekker veel te vinden en verzamelen‘.

Al snel volgden er meerderen en werd er op last van de community een subkanaal in onze Discord aangemaakt. Het Division 2 kanaal werd hiervoor opgeofferd. Er werd nog even onderhandeld of Sea of Thieves al de GOAT-beker in moest leveren, maar we blijven natuurlijk wel een serieus medium. In ieder geval werd een subkanaal geboren en druppelden de eerste selfies van DM4S, Dan, Pethor, Lijnloos, Dennis, Domingo en Jojanneke, met hun Disney-vrienden, binnen:

In de daaropvolgende dagen werden tips besproken, recepten gedeeld en kopietjes uit elkaars dagboek doorgesproken. De Valley is aan het bruisen en dat zagen we op onze Discord ook gebeuren. Sceptische gamers werden overtuigd het te spel ook te proberen en termen als ‘sleep is overrated’ door Lijnloos werden het kanaal in geslingerd.

Vandaag was het weer zo ver: ik mocht naar Dreamlight Valley! Met lichtelijke spanning betrad ik de magische Disney poorten. Maar wie zou ik het eerst begroeten? Die vraag werd uit zichzelf beantwoord toen Wall E mijn enkel stuk reed. De lieve schroothoop was al een beetje gewend geraakt aan mij dorpje. Al gauw raakte ik met Merlijn in de praat en besloot ik Maui eindelijk zijn 3 ⭐️⭐️⭐️maaltijden te geven. Hij besloot hierdoor naar mijn dorp te komen, want dat is blijkbaar de prijs als je ondanks de woningnood iemand een huis aanbied: vreten. Vervolgens kwam ik Goofy tegen, die mij in geuren en kleuren wilde vertellen dat hij gisteravond @Jojanneke als entertainer had. Waarom dit alleen aan Goofy besteed was weet ik niet, ik ben gauw doorgelopen en de details zijn me bespaart gebleven. Iets zegt me dat ze Fortnite hebben gespeeld. Vervolgens ben ik de vervloekte grot ingegaan en heb ik een missie voor Ursula aangenomen waarbij ik 3 proeven moet doorstaan. Proef 1 ben ik doorgekomen, maar helaas riep Melissa dat het tijd was om af te sluiten om The Umbrella Academy te kijken. Wellicht dat ik morgen weer de deuren naar mijn Disney rijk intrap en mijn aandacht meer naar Mickey laat gaan. Of wellicht naar de realm ga met de princes die woont tussen de bergen en de fjorden en ijs beheerst (oh oh oh, wie zou dat nou zijn? Spannend hoor). Nou, fijne avond en veel Disney groetjes!

Domijngo over Disney Dreamlight Valley

Ook DM4S had wel een mening of twee te delen:

Tot nu bevalt de game me wel.

Plus:
Quests maken het leuk en daardoor voelt het niet doelloos aan.
De grafische stijl geeft echt een heerlijke disney gevoel.
Veel collectables. Waardoor het ook leuk is om een beetje te exploren.

Mins
Het verbruik van energy voelt mij te mobile game aan.
Camera besturing in decorate mode werkt niet lekker. Te gevoelig en het in en uitzoomen en ronddraaien werkt niet lekker

DM4S over Dreamlight Valley

Disney Dreamlight Valley leeft en weet precies de goede sfeer te raken. Tijdens onze wekelijkse podcast wist redacteur Niels het treffend te verwoorden. Dreamlight Valley is enorm satisfying en laat het dopaminesysteem overuren draaien. Gerucht gaat trouwens dat hij tijdens zijn field trip vanaf oktober de Nintendo Switch mee neemt om deze game te kunnen spelen.

Er werd gisteravond gewoon weer keihard gewerkt in onze valleien. Bij mij is inmiddels de verslaving de overhand aan het nemen. En ik ben blij dat deze ook op de Switch is. Al duurt die vlucht naar Argentinië 25 uur, zolang ik mn Switch heb en Dreamlight valley, dan ben ik er voor mn gevoel zo haha

RMNiels over Dreamlight Valley

En zo onstond, eigenlijk geheel onverwachts, een hype binnen de XBNL-community. Disney Dreamlight Valley weet de gemoederen bezig te houden en het lijkt er op dat we er nog lang niet klaar mee zijn. Cheers!

PS: zin om met ons mee te doen? Via onderstaande link kun je lid van onze Discord worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments