Disney Dreamlight Valley: ‘A Rift in Time’ biedt veel nieuw avontuur

Eindelijk een grote contentupdate voor Disney Dreamlight Valley! De betaalde uitbreiding ‘A Rift in Time’ komt er aan (aanstaande dinsdag al) en biedt veel nieuwe personages, missies, vrienden en avonturen. Helaas blijft het spel betaald en niet free to play wat naar mijn inziens een gemiste kans is voor maker Gameloft. Maar ze hebben wel echt een volwaardige game met Dreamlight Valley. Wat kan je verwachten van de uitbreiding en hoeveel kost ie?

Gameloft’s geliefde Animal Crossing kopie met Disney figuren sluit binnenkort zijn 15 maanden durende early access-fase af, en deze aankondiging was een hoogtepunt van de allereerste showcase van het spel op 1 november 2023. Deze gebeurtenis onthulde niet alleen de langverwachte uitbreiding, maar gaf ook een gedetailleerde roadmap voor de content van Disney Dreamlight Valley in 2024, inclusief zowel betaalde uitbreidingen als gratis updates.

Wat biedt de uitbreiding?

‘A Rift in Time’ brengt nieuwe functies en personages naar het spel. De uitbreiding komt aanstaande dinsdag al uit en neemt spelers mee naar een nieuwe wereld: Eternity Isle. Hier ontdekken ze nieuwe personages en verkennen ze drie nieuwe biomen: Ancient’s Landing, Glittering Dunes en Wild Tangle.

Spelers vinden in deze biomen nieuwe ingrediënten en gewassen zoals kaneel en aardbeien, en ze kunnen deze gebieden naar eigen smaak inrichten. Naast fruit en groenten en andere verzamelobjecten, introduceert Eternity Isle ook drie nieuwe dieren: een aap, een cobra en een capibara.

De personages die spelers zullen ontmoeten in ‘A Rift in Time’ zijn:

  • Eve (WALL-E)
  • Rapunzel (Tangled)
  • Gaston (Beauty and the Beast)
  • Jafar (Aladdin)

Eve vind je in Ancient’s Landing, Rapunzel in Wide Tangle, terwijl Gaston te vinden is in de Glittering Dunes-biome. Net als andere personages in het spel, zullen ook de nieuwe personages hun eigen vriendschapsquests hebben. Door deze quests te voltooien, kunnen spelers hen terugbrengen naar de Dreamlight Valley. Het is bevestigd dat spelers Jafar ook op Eternity Isle zullen vinden, maar het blijft onbekend of ze hem kunnen uitnodigen naar de vallei (ik denk het eerlijk gezegd wel gezien je ook Scar al hebt).

Er komt een nieuwe mini-game naar Dreamlight Valley

Deze uitbreiding introduceert de Royal Hourglass, het eerste nieuwe stuk gereedschap sinds de lancering van Disney Dreamlight Valley in september 2022. Spelers vinden het op Eternity Isle en volgens Gameloft stelt het spelers in staat om verborgen schatten te vinden, niet alleen op Eternity Isle, maar ook in heel Dreamlight Valley en andere werelden.

Disney Dreamlight Valley: ‘A Rift in Time’ kost drie tientjes en spelers moeten het basisspel bezitten om toegang te krijgen tot de uitbreiding. De uitbreiding ontgrendelt niet alleen nieuwe content, maar bevat ook 5.000 Moonstones om de deal een beetje te verzachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties