Delen van screenshots en gameclips wordt supermakkelijk

Vanaf vandaag kun je de nieuwe Xbox Series X|S pre-ordereren. Eén van de nieuwe features is het delen van content via de zogenaamde share button. In een nieuwe gepubliceerde trailer krijg je een eerste indruk van de mogelijkheden.

De share-functie zal vast niet voor iedereen interessant zijn. Binnen de XBNL-community wordt er echter enorm naar uitgekeken. Met de share-functie kan je straks snel en makkelijk screenshots en gameclips van je games via social media te delen. Dat kan nu ook, maar is nogal omslachtig. Behalve dat je de game ervoor op pauze moet zetten, zul je jouw content in de Xbox-app op moeten zoeken, vervolgens downloaden en dan vaak nog bewerken voordat je het kunt verspreiden. Heel wat stappen, waar we afgelopen jaren met en veel plezier gebruik van hebben gemaakt. Maar er was ruimte voor verbetering zullen we maar zeggen.

Deze verbetering is nu op weg. De nieuwe Xbox controller heeft een share button. In de trailer zien we dat het letterlijk, tijdens het gamen, een druk op de knop is. Je screenshots en gameclips worden daarna automatisch opgeslagen. Vanuit je eigen Xbox dashboard kun je vervolgens je creaties via social media verspreiden. We zien Twitter, Facebook, Whatsapp en Instagram al voorbij komen.

Het moet dus vanaf 10 november een stuk makkelijker worden om je eigen content te gaan delen. Is het een functie waar jij enthousiast van wordt?

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
2 jaren geleden

Op zich wel, maar ik ga toch niet direct zo’n machine halen. Kan nog goed genoeg met m’n One X overweg en er is geen sprake van ultrawide support. Anders stonde de Series X op m’n bureau :-P! Maar goed, dat was de vraag niet. Het leuke – en ook verneukeratieve – aan gamen is dat je nooit precies weet wanneer er wat opzienbarends gebeurt. Ik heb dan ook geen verstand van gameclips delen. Soms maak ik vanaf m’n pc wel ’s screenshots om naar m’n broer te sturen. Verder denk ik er nooit aan om m’n spel op te… Lees verder »