Dead Rising remaster pack heeft trailer

Goed nieuws voor de fans van de Dead Rising zombie games. Met de aankomende release van Dead Rising 4 in december worden de oudere games uit de franchise nu als remaster uitgebracht voor de Xbox One en PS4. We hebben eigenlijk twee mogelijke data. Het pakket komt namelijk op 13 september uit. 

Naast het eerdere heugelijke nieuws dat we binnenkort met de oude Dead Rising franchise aan de slag kunnen op onze Xbox One, is er inmiddels meer bekend.
Naast het standaard leeswerk zijn er namelijk ook een aantal screenshots van de geremasterde gameplay verschenen in de Xbox Store.

Dead Rising screenshot 2

Met de bloedspetters in HD moet Frank toch écht naar de stomerij.

Ook is er bekend gemaakt dat er niet door één, maar door twee studio’s aan de remasters wordt gewerkt. De originele Dead Rising wordt namelijk in een nieuw jasje gestoken door QLOC. Terwijl de opvolgers, nummer 2 en Off the Record, door Mercenary Technology worden uitgegeven.
Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit grote gevolgen zal hebben voor de remasters van de games. Al met al zijn het natuurlijk al bestaande games die in een iets nieuwer jasje worden gestoken. Dus het verhaal en de gameplay zullen nagenoeg hetzelfde blijven. Ik zou me er wel iets bij voor kunnen stellen als beide studio’s er toch hun eigen draai aan geven. De games moeten natuurlijk wel tiptop in orde zijn en wie weet betekent dat ook dat de studio’s er wat extra’s aan toevoegen.
Uiteraard is dit alleen maar speculatie, want de snelste manier om geld binnen te halen met het maken van een remaster is het opleuken van het origineel en ze vervolgens naar de winkels te sturen.

Dead Rising screenshot oud

Dead Rising screenshot 3

Het bovenste screenshot is van Dead Rising 2 gespeeld op een Xbox 360, de onderste is de komende remaster van Dead Rising 2 voor de Xbox One.
Wat mij vooral opvalt is dat er veel meer oog is voor detail. De zombie met de lichte haren krijgt nu ook daadwerkelijk haar, in plaats van een witte vlek op de bovenkant van zijn hoofd. Ook zijn de bloedspetters op de kleren een stuk realistischer. Van vormeloze vlek, naar levensechte bloedspetters op je jack, kun je ook wel zeggen.
Dit geeft goede moed voor de rest van de remasters!

Mocht je benieuwd zijn naar de rest van de beelden van de remasters. Bekijk ze dan in de Xbox Store. 13 September kunnen we ons eindoordeel vellen en zien of er nog leuke extra’s aan de games zijn toegevoegd.

Dead Rising triple pack

Voorafgaand aan de release van Dead Rising 4 brengt de ontwikkelaar, CAPCOM, de oudere titels als remaster uit. Het triple pack zal bestaan uit de originele Dead Rising uit 2006, Dead Rising 2 uit 2010 en Dead Rising 2: Off the Record uit 2011. Op diezelfde datum zul je Dead Rising 2 en Off the Record ook los kunnen aanschaffen, de originele game is dus alleen te bemachtigen via het triple pack. Helaas is er verder nog niets bekend over de prijs van de set, deze zal later bekend worden gemaakt.

Terug in de tijd: wat is Dead Rising precies?

Dead Rising is een zombie sandbox game. Hier moet je, logischerwijs, een heleboel zombies afslachten. In het eerste deel van de franchise ben je een journalist genaamd Frank West. Om een verhaal op te pakken ga je naar een klein dorpje waar je er achter komt dat het dorp overspoeld is met zombies. Frank kan ieder object gebruiken om de zombies te verslaan en dat zal hij doen ook.

Dead-Rising In deel twee ga je van journalist naar een professioneel motorrijder, Chuck Greene. Als Chuck rijd je rond in Fortune City, hier zijn meer casino’s dan huizen en ook hier overspoelen zombies de stad. Chuck moet op zoek naar Zombrex, het enige tegengif om zijn jonge dochter te redden van de zombies. En daarna moet hij levend uit Fortune City zien te komen.

Als laatste hebben we Off the Record. Het enige wat deel twee en Off the Record met elkaar gemeen hebben is dat het zich afspeelt in Fortune City. Je kruipt weer in de rol van journalist Frank West. Hier is Dead Rising een echte sandbox game, want je kunt de hele stad door banjeren om nieuwe delen te ontdekken. Waaronder Uranus Zone, het attractiepark van Fortune City. Je kunt zelf wapens bouwen en zo zombies op de meest gekke manieren ombrengen.

Dead Rising 4 brengt pas écht de kerstgedachte in ons naar boven.

Dead Rising 4

Met Dead Rising 3 die alleen werd uitgebracht voor de pc en Xbox One zal ook Dead Rising 4 een semi-exclusieve game worden voor Microsoft. De pc versie zal voor 90 dagen alleen te spelen zijn op een Windows (10) computer, terwijl de console versie maar liefst een jaar exclusief te spelen is op de Xbox One.  Het zal dus nog bijna anderhalf jaar duren tot de PS4 spelers met de game aan de slag kunnen. Misschien is er dan wel kans dat Dead Rising 3 voor de PS4 zal worden uitgebracht.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties