Microsoft heeft zijn €1 proefaanbieding voor Xbox Game Pass Ultimate en PC Game Pass stopgezet.

Het bedrijf laat weten dat de proefaanbieding al jaren beschikbaar was en vond het nu tijd om er afscheid van te nemen: “we hebben onze introductieaanbieding voor Xbox Game Pass Ultimate en PC Game Pass stopgezet en evalueren verschillende marketingpromoties voor nieuwe leden in de toekomst”.

Wat betekent dit voor de ‘Game Pass truc’ ?

Je kent vast het Game Pass trucje wel: drie jaar Xbox Live Gold stapelen, vervolgens één maand Game Pass activeren en vervolgens wordt drie jaar Xbox Live Gold in Xbox Game Pass omgezet. Zodoende heb je voor slechts 120 euro drie jaar lang toegang tot de beste deal die er bestaat. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat deze ‘converter’ niet meer beschikbaar is. Toch kan ik me voorstellen dat het een kwestie van tijd is voordat deze truc niet meer toegepast kan worden, zeker met de Xbox Game Pass Friends & Family op komst. Xbox Game Pass Friends & Family is een Game Pass-plan waarmee maximaal vijf vrienden en familieleden de voordelen van Game Pass Ultimate kunnen delen. Het plan is al in een aantal landen uitgerold en de verwachting is dat het binnenkort ook in de Benelux beschikbaar zal zijn.

De nieuwigheid van de Xbox Game Pass-subscriptie is er af en het is tijd om de dienst naar een volgend level te brengen. Het is mijns inziens dan ook een logische stap om afscheid te nemen van kennismakingsaanbiedingen en andere ’trucjes’ om het zo goedkoop mogelijk in huis te halen. Xbox Game Pass heeft zich bewezen, blijkt rendabel en is tevens de toekomstvisie van Microsoft.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties