De natte droom van de retro-gamer is uitgekomen. Een console waar meerdere cartridges in kunnen en allerlei oude spellen gespeeld kunnen worden. Niet eindeloos switchen van aansluitingen en hopelijk ook niet teveel in je cartridge blazen (weet je nog?). De Retro Freak in het kort. 

De console wordt gemaakt door Japanse fabrikant Cyber Gadget. Het gaat om een wit vierkante console met vijf poorten voor spellen van diverse klassieke consoles. In elke poort passen meerdere soorten spellen, dus de Retro Freak kan in totaal elf varianten van klassieke games afspelen.

retrofreak3 retrofreak4

Het gaat hier om consoles als Nintendo Famicom, Gameboy Advance, Gameboy Color, Game Boy en de SNES (Japanse en Westerse uitvoering) en NES (met een bepaalde converter). SEGA’s Megadrive (of Genesis) en zelfs TurboGrafx-16 worden ondersteund. Maar het gevaar is echter dat de Retro Freak niet de licenties heeft gekregen van de originele fabrikanten, dus het kan nog best wel mis gaan. Het draait allemaal op een emulator, maar volgens mij is dat vrij riskant als base of operations voor je console. De maker van Retro Freak waarschuwt dan ook dat niet elk spel vlekkeloos zal afspelen.

retrofreak21

Gelukkig zou je niet meer eindeloos te hoeven switchen van poorten bij je TV (of zo’n SCART splitter die uiteindelijk kapot gaat), want de Retro Freak geniet van een HDMI poort, wat een hogere kwaliteit oplevert dan de analoge aansluitingen. Er zit ook software in wat de output omhoog schaalt naar 720p voor groter beeld, maar als je liever het originele beeld hebt, dan kan je dat ook selecteren. Zoals je hierboven kan zien, komt het met een controller, maar Retro Freak ondersteunt ook andere controllers die via USB aangesloten kunnen worden (Xbox 360 controller? Zou nice zijn).

Naast oude cartridges kan je ook spellen op MicroSD kaartjes zetten en dan spelen. Dit scheelt veel geld, want zie jij nog maar eens echte oude klassiekers op Marktplaats te vinden voor een normale prijs. Maar, als we het dan toch over geld hebben, er is nog geen prijs bekend. Zoals altijd is het ook nog gissen of zoiets ooit te koop zal zijn in Nederland, of te bestellen. Wanneer deze retro console te koop is, is ook nog niet bekend. Misschien een leuk iets voor onze partners bij MAGIX Buttons.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties