Het gebrek aan singleplayer bij Star Wars Battlefront was een groot gemis. Maar dat wordt meer dan goed gecompenseerd bij Battlefront II. Ik durf te stellen dat Battlefront II de pre-order écht meer dan waard gaat zijn!

Niet de makkelijke weg

EA had het zichzelf heel erg makkelijk kunnen maken. Na Battlefront waren er best wat klachten, want waarom hadden ze in godsnaam geen singleplayer gemaakt? Het was dus heel makkelijk geweest om even een simpele singleplayer in elkaar te draaien. Het liefste zonder te veel overlapping van de nieuwste films, gewoon een vermakelijke campaign waar je lekker doorheen kunt knallen.

Maar EA heeft besloten hun fans écht waar voor hun geld te geven. Want de singleplayer laat je ongekende tijden meemaken.

De game ziet er in ieder geval weer gelikt uit.

Een tijdspanne van 30 jaar

De campaign wordt een enorm verhaal. Hij start net na het exploderen van de Death Star 2, en hij zal rond de tijd dat de Starkiller Base explodeert eindigen. Dat is dus een verhaal die zich over ongeveer 30 jaar uitspreid. Dus je kunt je wel voorstellen dat er heel veel te vertellen valt in die 30 jaar.

De reden waarom de campaign zo’n enorm bereik heeft is eigenlijk ook wel logisch. De makers willen het gat tussen de originele trilogie en de huidige films kleiner maken. De spelers kunnen zo een hele wereld ontdekken waar we nog helemaal niet zo veel vanaf weten. Want hoe functioneert the empire als de keizer is overleden? Daarmee kun je natuurlijk nieuwe paden inslaan en de bestaande wereld nóg groter maken.

Zelf binnentreden in het keizerrijk

Bij Battlefront II krijgt het verhaal een hele nieuwe dimensie. We kennen allemaal het oogpunt van de rebellen, maar bij Battlefront II gaan we de campaign beleven als een Elite Imperial Commander, namelijk Iden Versio.  Daarnaast zul je ook een aantal scenes kunnen spelen als Kylo Ren en Luke Skywalker.

Zeg nou zelf, spelen als Iden wordt zeker geen straf!

Het idee van EA is om the empire wat menselijker te maken. Ze waren natuurlijk altijd de bad guys en bijna niemand kan echt sympathie voor ze opbrengen. Maar stel dat je bent geboren binnen the empire en je altijd hebt geleerd dat jullie juist de goede kant zijn en dat de rebellen het gevaar voor de samenleving zijn?

Dat is precies het verhaal van Iden! Natuurlijk zal zij zo ook haar bedenkingen hebben bij sommige beslissingen van het keizerrijk. Maar al met al zal zij één van de wat meer nobele commanders zijn. Ik denk dat dit echt een hele gave nieuwe uitdaging gaat worden. Dit maakt het Star Wars universum nog veel groter en het geeft je nieuwe inzichten in het zo gehate empire.

Gaan wij mee naar de Dark Side?

Mark Thompson, EA’s Motive’s Game Director heeft een hele gedurfde uitspraak gedaan!

“We’re looking forward to the opportunity to convert everyone to the Dark Side.”

Dus EA verwacht met deze campaign spelers ook sympathie te laten voelen voor de mensen van the empire. Zou Iden dan zo veel compassie bij de spelers laten opwekken, of krijgen we dingen te weten over de Dark Side die onze hele gedachtegang om zal gooien? Ik ben heel erg benieuwd hoe EA verwacht iedereen het slechte pad op te krijgen!

Tipje van de sluier

De omgeving waar Iden is opgegroeid kun je bijna klinisch noemen. Ze komt van de planeet Vardos, welke helemaal nieuw is binnen het Star Wars-universum. Op Vardos zijn de huizen groot en grijs met hele grote glazen ramen. Heel strak en netjes dus. Veel netter dan wat we tot nu toe bij de rebellen hebben gezien. En Iden is bang dat haar nette wereld haar zal worden ontnomen.

Daarom heeft ze haar hele leven getraind om commander te kunnen worden. Ook haar ouders zijn betrokken bij het keizerrijk, met haar vader die werkt als admiraal en haar moeder die als kunstenares de propagandaposters heeft ontworpen.

Iden heeft haar eigen team, Inferno Squadron, die helemaal gekleed zijn in zwart en rood. Het is waarschijnlijk een soort special forces, maar het enige wat we zeker van ze weten, is dat ze moeten rapporteren aan de vader van Iden.

Iden heeft dus haar hele leven te maken gehad met de invloeden van het keizerrijk. En ook haar ouders zijn er dus behoorlijk bij betrokken. Dan is het natuurlijk zo gek nog niet dat je denkt dat zij juist de goeden zijn in deze strijd.

Een nieuwe beleving!

Battlefront II zal dus een hele nieuwe beleving gaan worden! Ik vind het erg gaaf dat we eindelijk kennis gaan maken met the empire op een hele nieuwe manier. Ik denk dat het verhaal van Iden heel wat indruk kan gaan maken. Wie weet kijken we na de campaign wel heel anders tegen the empire aan. Dat zou natuurlijk ook weer een goede opzet zijn voor een toekomstige film. Ik hoop dat EA deze verwachtingen waar kan maken, want wat mij betreft kan die hypetrain al starten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties