Na ‘Titanfall’, ‘Evolve’ en ‘Star Wars: Battlefront’ heeft nu ook Rainbow Six Siege geen verhaal. Wel zal het een offline gedeelte bevatten, maar dat zal dan gaan over maps die gevuld zijn met bots waarop je alleen of co-op je lusten kan botvieren. 

Het lijkt wel een nieuwe hype. Nu zal ook Ubisofts nieuwste creatie geen story mode bevatten. Dat bevestigde Art Director Scotch Mitchell op EGX 2015, het grootste game-event van het Verenigd Koninkrijk: ”Het singleplayer-gedeelte zal een training bevatten waarin je de verschillende wapens en toestellen leert kennen. Ook kan je alle maps co-op spelen en kan je maps aanpassen naar hoe het je belieft. De trainingsmap zal zeer uitgebreid zijn en je zal er dezelfde dingen als in PvP kunnen unlocken: sterren, XP, en dergelijke.’

Dit is voor vele fans van eerdere Rainbow-games een domper, aangezien je het online knallen toch ook af en toe eens wilt inruilen voor lekkere bots afrossen met een kleine verhaalwaarde op de achtergrond. Is dit toeval of zijn we een nieuw tijdperk van shooters ingegaan? Een tijdperk zonder verhaal, een tijdperk waar de knallende leeghoofd zijn hart kan ophalen?

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Clear
Maurits Clear
8 jaren geleden

Een zeer slechte zaak. Een goede verhaalmodus vind ik erg fijn. Multiplayer ook, maar zeker van Star Wars vond ik het gebrek aan storymodus erg teleurstellend

Martin Katerberg
Martin Katerberg
8 jaren geleden

Niet helemaal eens Maurits een spel die om de multiplayer daait moet gewoon een goede multiplayer hebben. Kunnen ze daar beter alle tijd in stoppen.