Waarom ook niet? Even veertig dollar extra neertellen voor een paar extra missies, skins en activiteiten. Dat dachten ze bij Warner Bros. ook toen ze de Season Pass voor Batman: Arkham Knight aankondigden… voor veertig dollar. Hieronder staat wat er in de Season Pass precies zit, maar ook waarom ik mijn twijfels heb bij dit soort aankondigingen.

Het is tegenwoordig de trend om alvast extra content aan te kondigen voordat de game uit is. Laatst was ook al bekend wat de epische collector’s edition van tweehonderd euro inhield, maar nu weten we ook wat de Season Pass inhoudt. Voor de prijs van veertig euro krijg je:

Batgirl: A Matter of Family

Een prequel verhaal van Arkham Knight en dus meer verhaalgerichte missies. Dit zal zich afspelen in een nieuwe locatie en het zal ook voor de eerste keer zijn dat je met Batgirl kan spelen in de Arkham reeks.

Laten we eerlijk zijn, dit ziet er wel echt vet uit
Laten we eerlijk zijn, dit ziet er wel echt vet uit

The Season of Infamy

Wederom nieuwe verhalende missies, maar dit keer als Batman tegen de legendarische schurken die Gotham City bestormen. Meer gameplay features en verhaal dus.

Gotham City Stories

Speel als de sidekicks van Batman en hun eigen verhaallijnen. Deze spelen zich vóór en ná Arkham Knight af. Best wel vet, want de DLC van Harley Quinn en Robin bij Arkham City was ook echt vermakelijk voor een paar uur. Daarbij, Nightwing, welke Batman fan wilt dit niet?

Legendary Batmobiles with Themed Tracks

De titel zegt het al. Lekker rondrijden in de meest iconische Batmobiles van de Batman geschiedenis. Er zullen specifieke races komen voor deze voertuigen met elk hun eigen thema uit die tijd.

Crimefighter Challenge Maps

Ze kunnen hier fancy over doen met ‘Nieuwe uitdagende maps waar de unieke vechtstijlen van Batman en zijn sidekicks van pas komen’. Maar we weten eigenlijk al dat dit gaat om timetrials en horde-achtige modi.

Character Skins

Een variatie aan skins door de tijd heen (net als in Arkham City). Dus de oude jaren ’60 Batman, maar ook uit de strips betreffende Batman, Robin, Nightwing en Catwoman (waarom Batgirl niet?)

 

Het dubieuze gedeelte

Maar nu komt het! Een season pass voor 40 euro is bijna net zoveel als de originele game. Waarom doen ze dit soort leuke dingen niet gewoon bij de game zelf? Het doet mij zoals altijd weer denken aan dit plaatje

qSMqJXE

De vraag is echter, is zo’n season pass nou net als het rechterstukje of net als in 1999, een uitbreiding die alvast aangekondigd is? Zelf merk ik namelijk, als fervent Batman fan, dat ik het als een uitbreiding zie mits de verhalende missies leuk en groot genoeg zijn. De Harley Quinn DLC uit Arkham City vond ik namelijk ook een goede toevoeging. Echter, de prijs van 40 dollar (en dus euro) is zo hoog! Maar vroeger had je dus ook expansion packs voor 20 euro of meer per stuk. Denk aan Battlefield 1942 met Secret Weapons en Road to Rome uitbreidingen. Die waren per stuk ook 20 euro toen, voor een paar extra maps. Kortom, de prijs ligt hoog, maar als de inhoud goed genoeg is en het zorgt voor uren aan extra gameplay voor de echte fans, is het dan erg dat het 40 euro kost? Ik moet het zelf nog ondervinden. Als er maar 8 uur extra gameplay in zit in totaal, dan vind ik het aan de hoge kant. Als het 15 tot 20 uur extra gameplay is, dan vind ik het wel te doen. Wat vinden jullie?

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jim Kleijnen
Jim Kleijnen
8 jaren geleden

Als de dlc nog gemaakt moet worden en daadwerkelijk iets toevoegd aan een game,dan schaf ik wel een season pass aan!
Maar als de dlc al op de disc staat,of als ze secties van de game apart verkopen (bijvoorbeeld zoals bij evolve) dan laat ik de complete game liggen,ik betaal voor een hele game,dus dan wil ik ook de complete ervaring/beleving van de game! Maar helaas heeft iedere game tegenwoordig extra dlc,en bijna nooit gratis maar betaald,dit zou ik graag anders zien in de toekomst.

Jeffrey
8 jaren geleden

Games kosten natuurlijk ook steeds meer om te maken dus zoeken uitgevers ook naar creatieve manieren om meer aan een game te verdienen.

Niels van der Grift
Niels van der Grift
8 jaren geleden
Antwoord aan  Jeffrey

Klopt. Nu kunnen ze na de release ook nog dingen toevoegen, maar zoals Jim al zegt, het moet echt iets toevoegen, niet heel snel cashen.