Er staat nog wat op de plank als we het over de gebruikersinterface van de Xbox One hebben. Geruchten die je best betrouwbaar zou kunnen noemen laten hier wat bijzonderheden over horen.

Het Xbox dashboard blijft maar veranderen en telkens denken we, nou dit is netjes. De grote update van de New Xbox One Experience was al behoorlijk revolutionair te noemen. Bij Xbox zijn ze er nog steeds niet tevreden over. Betrouwbare bronnen hebben naar Windows Central het één en ander gelekt over komende veranderingen.

Easy access

Het idee waar wij geruchten over horen betreft het verminderen van het aantal stappen dat nodig is om door het dashboard heen te navigeren. Ze willen de toegang meer richting de Guide gaan gooien. Volgens de bronnen is Microsoft al bezig met het testen van een nieuwe tab in het Guide menu die ervoor moet zorgen dat je direct toegang hebt tot games, apps en andere systeem opties. Dit nieuwe menu laat je pins zien en jij kan daarin bepalen welke games en apps onder deze nieuwe tab komen te zitten. Het is allemaal gericht op snel handelen. Microsoft is ook bezig met het testen van een één-keer-drukken knop om hiermee het Guide menu te openen. Deze wordt nu geopend door het dubbel klikken van de Xbox knop.

de huidige snap functie
de huidige snap functie

Het huidige Snap system is er nog één die stamt uit het op Windows 8 gebaseerde dashboard uit 2013. In die tijd werd de Kinect nog gezien als de manier om op de console te navigeren. De Snap Mode waarbij je twee keer op je Xbox knop van de controller klikt, is niet de meest handige manier. Deze mode zou weleens totaal kunnen verdwijnen. Nu zien we al dat Universal Windows Platform apps laten het gebruik van deze functie nu al niet toe.

Picture-in-picture

xbox-pip-mockup1Als vervanging is men aan het kijken of men een picture-in-picture kan inbouwen waarbij een ‘snapped’ app ergens in de hoek van de game te zien is in plaats van dat het een kwart van je scherm overneemt. Dat kwart is dan vaak ook nog voor het grootste deel leeg. Met het picture-in-picture systeem zouden media apps hun nuttige functie behouden zonder dat je een deel van je scherm kwijt zou zijn. In de uitgelekte beelden zien we dit beeldje nog in de rechter beneden hoek staan maar dit zal in de uiteindelijke versie mogelijk wel veranderbaar zijn. Zo kunnen we straks gamen en in de hoek naar YouTube kijken, iets wat één van onze redacteuren zeker zal gaan gebruiken omdat deze altijd tijdens het gamen nog duizend andere dingen doet. Scheelt weer wachten bij een potje FIFA zullen we maar zeggen.

Elke update die nu gemaakt wordt heeft al Project Scorpio in beeld. Aangezien de OS hetzelfde zal blijven op de One, de One S en de Scorpio is men nu al bezig om die richting uit te denken zodat straks ook de Scorpio bezitters een perfecte ervaring zullen gaan krijgen en dat deze console veel meer ‘af’ zal voelen dan toentertijd de Xbox One in 2013.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments