Wat een drama is deze game geworden zeg! Crackdown 3 is wederom uitgesteld, dit keer naar de lente van 2018. Hoe kan dit!?

Normaal zou Crackdown 3 op 7 november uitkomen, heel toevallig samen met de Xbox One X. Omdat de game wordt uitgesteld, mist Microsoft hiermee dus best een goede launch titel (tenminste, daar gaan we van uit). Volgens Microsoft Studios’ Shannon Loftis (general manager) hebben de ontwikkelaars meer tijd nodig.

Het hele praatje kennen we al van andere ontwikkelaars, maar toch even hier vertaald:

”We willen de juiste game met de juiste kwaliteit geven op het juiste moment. Crackdown 3 is een erg ambitieuze game en we willen er zeker van zijn dat we de juiste ervaring zullen leveren op elk vlak van het spel, of dat nou campaign, co-op multiplayer of onze competitieve multiplayer modus ”Wrecking Zone” is. Het is belangrijk om de juiste balans te krijgen tussen de drie modes en we zullen de extra tijd benutten om die balans te bereiken.” 

 

Kritiek van de E3 

Op de E3 was de algemene tendens over Crackdown 3 dat het leuk was om te spelen, maar nog niet echt helemaal top er uit zag. Loftis liet verder nog weten dat het team gaat werken aan de ”visual polish”, dus de graphics oppoetsen en dat is zeker nodig. Als deze game het paradepaardje van de Xbox One X moest worden, heeft Microsoft op het verkeerde paradepaardje gewed.

 

 

Het zorgenkindje van Microsoft

Crackdown 3 is sinds 2014 een dikke hype om de vernietiging in het spel, maar zo langzamerhand voelt deze game toch meer als het zorgenkindje van Microsoft. De game die steeds wordt uitgesteld en volgens mij een hele dikke identiteitscrisis heeft. We hebben ooit een dikke trailer gehad met een beetje een hint naar het verhaal. Daarna alleeeeen maar explosies en schieten. Vrij oppervlakkig dus. Het heeft wel weer een beetje de spirit van het eerste deel, maar volgens mij willen de ontwikkelaars teveel met deze game. Het moet een perfecte multiplayer game worden, maar ook perfecte singleplayer, en ook nog competitief door Wrecking Zone. Op een gegeven moment moet je genoegen nemen met goed i.p.v. perfect. Hopelijk gebruiken ze de extra tijd goed en pimpen ze de graphics naar anno 2018 i.p.v. 2013.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments