Cities: Skylines 2 werd halverwege vorig jaar al bevestigd voor de Game Pass, maar is nog altijd niet uitgebracht op de Xbox. Helaas lijkt het erop dat we hem dit jaar ook niet meer hoeven te verwachten.

We hebben hem al wel mogen verwelkomen in de Game Pass voor PC, maar de consoleversie blijft moeilijkheden opleveren voor de ontwikkelaars. Het team had hier zelf het volgende over te zeggen:

Helaas we de gestelde doelen qua performance en stabiliteit voor een consolerelease die we onszelf gesteld hebben nog steeds niet gehaald. Zonder een RC (Release Candidate) zullen we het beoogde releasewindow van oktober niet gaan halen.

Hoewel we gestaag voortgang boeken zijn er nog altijd onopgeloste problemen die de game-ervaring die we de spelers willen bieden zal hinderen. We verwachten een nieuwe RC te ontvangen die we in augustus grondig gaan inspecteren. Het resultaat hiervan bepaalt of we het submission proces kunnen gaan starten en daarmee een solide releasedatum kunnen gaan geven, of dat we verdere problemen moeten gaan aanpakken.

Het ontwikkelteam geeft toe dat dit nieuws teleurstellend is, maar dat ze graag transparant willen blijven in het ontwikkelproces. Ook al is het nieuws dan niet altijd positief.

Er is dus duidelijk nog een hoop werk aan de winkel. Wie erg uitkeek naar Cities: Skylines 2 op de Xbox zal dus nog wat langer geduld op moeten brengen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties