De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Deze week is Senua’s Saga: Hellblade II uitgekomen. Niet echt een backlog game dus, maar natuurlijk wel een game die ik tot de credits rollen gespeeld heb. Is Hellblade II de moeite waard? Spoiler: Ja!

Wat voor soort game is Senua’s Saga: Hellblade II

In 2017 werd Hellblade: Senua’s Sacrifice exclusief voor de PlayStation uitgebracht, maar na de overname van Ninja Theory door Microsoft volgde in 2018 ook een release voor de Xbox. Deze game veroverde de harten van spelers met het verhaal van Senua, een vrouwelijke krijger gebaseerd op de Keltische godin Senuna. Het spel speelt zich af tijdens de vroege middeleeuwen, waar Senua, behorend tot de Picten, een Keltische stam op de Orkney-eilanden, rouwt om haar geliefden en naar Helheim afreist om een offer te brengen. De game maakte diepe indruk door zijn sterke verhaalvertelling en de weergave van Senua’s psychoses, die zich uiten in stemmen en visioenen.

Senua’s Saga is het vervolg op het verhaal van Senua’s Sacrifice. De game laat zich denk ik het best omschrijven als een sterk lineaire verhalende action-game. Bestaande uit enkele puzzels en combat, kent Senua’s Saga weinig gameplay. De ervaring van Senua en haar verhaal is als het ware de kern van de gameplay. Dat was al zo in Senua’s Sacrifice en dat is opnieuw zo in Senua’s Saga. Als speler ervaar je de chaotische en psychotische binnenwereld van Senua door sublieme 3D audio en absolute top notch visuals.

Credits

Je hebt het wellicht al in mijn review van Senua’s Saga: Hellblade II gelezen. Ninja Theory heeft een absoluut meesterwerk afgeleverd. Ninja Theory’s Senua’s Saga: Hellblade II biedt indrukwekkende graphics, uitstekend audiodesign en een meeslepend verhaal, waarmee het de verwachtingen overtreft. De game levert een cinematografische ervaring van uitzonderlijke kwaliteit, mede dankzij het krachtige acteerwerk van Melina Juergens als Senua. Hiermee zetten Ninja Theory en Xbox Game Studios een nieuwe standaard neer in de game-industrie, en Senua verdient een plek tussen de meest iconische videogamepersonages. Kortom, houd je van sterk verhaalgedreven games dan moet je Hellblade II zeker weten tot de credits rollen spelen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties