De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Hoppa, de credits van game nummer 1 zijn aan het rollen geweest. Een pareltje dit keer, namelijk Hellblade: Senua’s Sacrifice! In 2017 kwam Hellblade: Senua’s Sacrifice exclusief voor PlayStation en Windows uit. Niet veel later werd de game ook op de Xbox uitgebracht. Op mijn favoriete platform had ik de game echter nog niet uitgespeeld. De eerste achievement heb ik volgens de Xbox-app in december 2018 unlocked, maar vervolgens is de game van Ninja Theory op de backlog beland. Shame on you! Met de naderende release van Hellblade 2 werd het dan ook de hoogste tijd om de credits op de Xbox te laten rollen en weer eens even fris in het verhaal van Senua te duiken.

Wat voor soort game is Hellblade: Senua’s Sacrifice

Hellblade: Senua’s Sacrifice is een verhalende actiegame ontwikkeld en uitgegeven door de Britse studio Ninja Theory. Het spel is geïnspireerd op de Noorse mythologie en Keltische cultuur en volgt Senua, een krijger die haar weg naar Helheim moet maken door haar demonen te verslaan. Het doel van Senua is om de ziel van haar dode geliefde te redden van de godin Hela. De demonen die Senua ervaart representeren zogenaamde psychotische ervaringen die zij probeert te overwinnen. Om een zo authentiek mogelijke ervaring na te streven is de game in nauwe samenwerking met de University of Cambridge ontwikkeld en hebben professoren en mensen met een psychotische gevoeligheid aan de ontwikkeling van Hellblade een bijdrage geleverd.

Qua gameplay combineert Hellblade puzzels, exploratie, combat en psychologische verhaalvertelling. De game blinkt uit in het indringend en sfeervol neerzetten van de wereld en het verhaal dat zich afspeelt. Met name de 3D-audio is subliem. Het stem- en acteerwerk is een integraal onderdeel van het spel, met een fenomenaal optreden van Melina Juergens.

Credits

Het is moeilijk uit te leggen hoe goed Hellblade: Senua Sacrifice is. Meer dan zes jaar na release blinkt de game nog steeds uit op vrijwel alle facetten: audio, visueel, voice-acting, acteerwerk, verhaalvertelling. De puzzel- en combat gameplay is dan weliswaar aan de eenvoudige kant, maar de wereld en het verhaal van Hellblade biedt spelers een unieke en ongeëvenaarde ervaring. Spelen tot de credits rollen? Een absolute no brainer!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties