Bouw steden en verken dungeons in SteamWorld Build

Vanaf vandaag kun je SteamWorld Build op de Xbox en Xbox Game Pass spelen. In de laucnh trailer maken we kennis met de game. Wat mogen spelers verwachten?

SteamWorld Build is speelt zich af op een buitenaardse planeet. Het is een combinatie van een stedenbouw- en dungeon crawler-genre. Het spel wordt ontwikkeld door The Station en uitgegeven door Thunderful Publishing. Het doel van het spel is om een mijnstad te bouwen en te beheren op de buitenaardse planeet.

Spelers moeten wegen, infrastructuur, voorzieningen en huizen voor hun bevolking bouwen en hun behoeften bevredigen om hun geluksscores te behouden. Naarmate de speler vordert, kunnen ze nieuwe gebouwen en technologieën ontgrendelen en hun personeelsbestand upgraden. De voortgang van de stad wordt gemeten via mijlpalen, die worden bepaald door de algehele bevolking van de stad. Zodra de speler voldoende materialen heeft om hun mijnas te repareren, wordt het tweede deel van het spel ontgrendeld.

Naast het bouwen van een functionerende mijn, moeten spelers mijnwerkers rekruteren om een oude verlaten mijn te verkennen op zoek naar een oude technologie die de speler kan helpen om de planeet te ontvluchten. In het proces moeten ze ook ertsen en andere hulpbronnen verzamelen die kunnen worden gebruikt voor de uitbreiding van de stad. De mijnwerkers moeten worden uitgerust met wapens omdat ze monsters moeten bestrijden die in de mijn op de loer liggen. Een grotere stad zal meer ingenieurs aantrekken, waardoor spelers meer mijnwerkers kunnen werven en de mijnbouwmogelijkheden van de stad kunnen uitbreiden.

SteamWorld Build is vanaf nu beschikbaar voor Xbox One, Xbox Series X|S en Xbox Game Pass.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties