Groot nieuws in het overname segment. De ene gigant koopt de andere op.

THQ Nordic is geen kleine jongen. Ze zijn bekend van Darksiders en de Blob heruitgaves. Koch Media is ook een grote met games als Saints Row en publisher Deep Silver, de uitgever van Kingdom Come: Deliverance. Dus het is best nieuws als de één, de ander overneemt.

THQ heeft voor een bedrag van 121 miljoen euro Koch Media aangeschaft. Voor dat bedrag ontvangt THQ alle Deep Silver studio’s en games waaronder Volition (Saints Row), Dambusters (Homefront) en Dead Island. Ze pakken daarmee ook even de exclusieve rechten voor de Metro games die ontwikkeld zijn door 4A.

Lars Wingefors

THQ Nordic meldt aan de pers dat ze geen herstructureringsplannen hebben voor Deep Silver en dat Koch Media gewoon als apart bedrijf blijft opereren.  Ook zijn de games die nu in ontwikkeling zijn veilig. THQ Nordic boss Lars Wingefors gaat sowieso vier grote komende triple-A projecten uitbrengen waaronder Metro Exodus, een nieuwe game van Volition en de volgende triple-A van Dambusters.

Deep Silver heeft het de laatste jaren zwaar gehad met een aantal flops. Na het falen van Agents of Mayhem verloren meer dan 30 mensen hun baan bij Volition. Ook Dambusters sloeg een flater met Homefront.

THQ laat weten dat zij ervoor willen zorgen dat Koch Media een betere positie gaat krijgen en kan groeien. De weg die nu gevolgd is, is wel een bijzondere. Nordic kocht THQ in 2013 op waarbij ze games als Darksiders onder THQ Nordic lieten vallen. Deep Silver kocht Saints Row en Metro van THQ en later ook Homefront van Crytek. Met deze overname gaan deze games dus weer terug naar de “THQ”-familie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments