Na eerder uitstel was het bijna zover, we mochten bijna aan de slag met Alone in the Dark. Helaas voor ons is de game echter opnieuw uitgesteld, dit keer naar eind maart.

Waar de game oorspronkelijk al in oktober eerder dit jaar uit had moeten komen, daar werd hij al uitgesteld om het najaarsgeweld qua releases te ontlopen. In januari zouden we dan met de reboot van Alone in the Dark aan de slag mogen, maar ook die release wordt niet gehaald. Volgens de studio zelf om crunch bij de werknemers te voorkomen en om niet alleen aan de verwachtingen van de fans te voldoen, maar deze zelfs te overtreffen.

Het jaar is bijna voorbij, de feestdagen staan voor de deur. Maar zo voelde het voor de werknemers van Pieces Interactive, de studio die Alone in the Dark ontwikkelt, niet. Met onze plannen om de game in januari uit te brengen zouden de kerstdagen voor hen vol zitten met stress en allesbehalve vrolijk zijn.

Om deze reden hebben THQ Nordiq en Pieces Interactive besloten om Alone in the Dark uit te stellen naar 20 maart 2024.

Het welzijn van onze teams is onze top prioriteit en beide bedrijven willen alle mogelijke crunch tijdens de feestdagen voorkomen. Daarnaast willen we ook dat de game niet alleen voldoet aan de verwachtingen, maar deze deze zelfs overtreft. Zeker met het uitstekende werk van Hollywood-sterren David Harbour en Jodie Comer als de hoofdrolspelers in de game.

Crunch is natuurlijk nooit goed en moet inderdaad gewoon voorkomen worden. Maar als dat nu nog nog nodig zou zijn dan lijkt oktober 2023 sowieso nogal een optimistische release window te zijn geweest. Ach, die laatste paar maanden overleven we ook nog wel, maar leer er nu eindelijk eens van die games niet te vroeg aan te kondigen en er zeker niet te vroeg allerlei releasedata aan te hangen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties