Als we het over BioWare hebben tegenwoordig, dan hebben we het over Anthem. Een nieuwe IP in een nieuw universum. Rondom twee andere IP’s blijft het echter angstvallig stil. Moeten we ons zorgen maken?

Mass Effect: Andromeda was best een leuke game, maar haalde het niveau van de trilogie met Commander Shepard niet. Zeker toen de game net uit was zat hij vol met bugs en fans van de serie waren not amused. De studio kondigde dan vorig jaar ook al vrij snel aan dat er geen DLC voor de game ontwikkeld zou worden en dat Mass Effect voorlopig ‘on hold’ gezet zou worden.

Dan hebben we nog Dragon Age. Er werd hard gewerkt aan deel 4, maar die game ging terug naar de tekentafel en lijkt sindsdien op een laag pitje te staan. De creative director van die game, Mike Laidlaw, vertrok vorig jaar al bij BioWare. Hij zei toen dat zijn team zo drastisch verkleind werd dat het wel even zou duren voordat ze weer op sterkte zouden zijn.

Fans van beide titels roepen al een poosje om duidelijkheid. Is BioWare deze twee game-series vergeten? Volgens studiobaas Casey Hudson zeker niet. Hij liet in BioWare’s zomerblog het volgende weten:

We horen de vraag van de fans aan BioWare om meer Mass Effect en Dragon Age te doen luid en duidelijk. Wees gerust, we hebben hier en daar wat teams van ontwikkelaars weggestopt zitten die werken aan wat geheime dingen die jullie erg leuk gaan vinden. We zijn er alleen nog niet aan toe om daar wat over te vertellen.

Tijdens de E3 sprak de lead producer van Anthem, Mike Gamble, al woorden van gelijke strekking.

We hebben een aantal verschillende projecten lopen, er is een team dat bezig is met Dragon Age en Mass Effect is zeker niet dood. De serie is zowel jullie als fans, als ons ontwikkelaars erg dierbaar en we willen er dan ook voor zorgen dat de serie een toekomst heeft. Maar dat alles komt pas nadat we klaar zijn met Anthem.

Van de beide franchises is Dragon Age waarschijnlijk de makkelijkste om weer op te pakken. Het verhaal van Inquisition ligt klaar en het moet niet al te moeilijk zijn om hier op door te bouwen.

Met Mass Effect ligt het wat lastiger. De trilogie met Commander Shepard is klaar en met Andromeda zou het universum uitgebreid worden zodat we verder konden zonder Shepard, maar nadat die game eigenlijk flopte is het lastig om te zien hoe ze daar nu verder mee gaan. Een terugkeer naar Commander Shepard lijkt de meest voor de hand liggende keuze voor BioWare. Fans roepen daarnaast ook al tijden om een remaster van de eerste trilogie en de tijd lijkt daar nu dan ook rijp voor.

Voorlopig zullen we echter nog even moeten wachten. Tenminste totdat Anthem uit is.

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

Laat maar komen die handel. Maar laat EA geen druk uitvoeren op BioWare.