Is Microsoft het zat om consoles en computers te bouwen? Zeker niet. Maar ze timmeren wel aan de weg met een uitgebreider portfolio. Binnenkort zal Microsoft een heel ander pad binnen de technologie gaan bewandelen.

Het is naar buiten gekomen dat Microsoft en Volvo een samenwerking aan gaan. Het is lastig om een auto die alleen nog maar op papier bestaat te presenteren aan jouw cliënten. Daarom heeft Volvo er voor gekozen om samen te gaan werken met Microsoft. De nieuwe HoloLens technologie van Microsoft zal gebruikt worden om met een hologram nieuwe auto’s te presenteren en aan te laten passen door de klanten. Op deze manier zal het voor Volvo veel makkelijker worden om hun klantenbestand uit te breiden.

Microsoft HoloLens in de Volvo fabriek
Zo ziet het gebruik van de HoloLens in het bouwproces eruit

De eerste auto die wordt gepresenteerd met de hulp van Microsoft is de nieuwe Volvo S90. Volvo zal de hulp van Microsoft niet alleen laten bij het gebruik van de HoloLens. De twee bedrijven werken samen aan de ontwikkeling van autonome auto’s. Oftewel, de auto die volledig zelf kan rijden. Ik ben heel benieuwd hoe dit zich uit zal werken in de toekomst. Wie weet krijgen alle Volvo’s voortaan een ingebouwde Xbox One. Dat zou wel fantastisch zijn om je vriend, of schreeuwende kinderen lekker rustig te houden onderweg. En laten we hopen dat er niet teveel bugs tijdens de lancering aanwezig te zijn. Tot nu toe moeten we het laten bij speculaties, meer nieuws over de samenwerking zal snel volgen.

cbqyb8rb0p7a[1]

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties