Bethesda is bij de grote Microsoft-familie aangesloten. Maar zal niet direct onder de vlag van Microsoft gaan draaien.

Microsoft gaat het bedrijf fuseren met een nieuw bedrijf die hier speciaal voor is opgericht. ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda, zal onder een nieuw opgericht bedrijf genaamd ‘Vault’ gaan vallen.

Dit is te lezen in een document die de EU nu in bezit heeft en waarmee men de overname moet gaan goedkeuren. Het laat lezen dat Microsoft als enige controle heeft over ZeniMax en dat de laatstgenoemde zal fuseren met de dochteronderneming ‘Vault’.

Simpel gezegd betekent het dat Bethesda en ZeniMax wettelijk onder een nieuw bedrijf genaamd Vault zullen vallen en niet direct onder Microsoft. Dit is vergelijkbaar met wat Take-Two doet met Private Division.

Natuurlijk zal Vault nog steeds door Microsoft aangestuurd worden omdat het een volledige dochteronderneming is. Of en hoe dat gaat werken met PS5 uitgaves, dat blijft nog te zien. Het maakt het wel makkelijker om games ook naar de PS, Nintendo en Stadia te blijven brengen omdat het bedrijf tussen Microsoft en Bethesda in blijft staan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties