We kennen het waarschijnlijk allemaal wel. Je hebt een leuk groepje vrienden waarmee je samen speelt. Met z’n allen lekker Battlefield spelen totdat… de nieuwe maps uitkomen. Dan blijkt de helft af te moeten haken, tot nu dan.

Voor de één is het vanzelfsprekend, gelijk Premium aanschaffen want je wil alle DLC maps spelen. Voor de ander is het minder vanzelfsprekend, zij wachten nog even af of hebben er gewoon het geld niet voor (over) hebben. Dit is vaak de splijtzwam in je Battlefield party. De Premium spelers willen natuurlijk gelijk de nieuwe maps uitproberen en daarmee komen een aantal van je Xbox vrienden even aan de zijlijn te staan. Gelukkig herkent men dit bij DICE ook en heeft men daar iets op verzonnen: Premium Friends.

Premium Friends

Premium Friends zorgt ervoor dat de eigenaar van de Premium Pass vrienden kan uitnodigen om samen de nieuwe maps te gaan spelen. Als je nu een party aanmaakt in Battlefield 1 ziet de Premium Pass houder een extra functie, de party wordt dan Premium Enabled. Iedere speler in die party kan dan op alle maps meespelen zonder dat hij deze hoeft te bezitten.

Er zitten natuurlijk wel een aantal beperkingen aan vast. Zo kan je geen XP pakketten verdienen. Je behaalde XP wordt wel bewaard en uitgekeerd als je toch zelf besluit Premium lid te worden. Alleen de Pass houder kan spawnen met de speciale wapens en voertuigen die bij de uitbreiding horen en alleen zij kunnen sparen voor de speciale medailles.

Maar verder is het gewoon lekker op de nieuwe maps raggen en dat is op zichzelf al leuk. Dus als je nu die irritante party vriend wil achterlaten en het spelen op de nieuwe maps altijd een geweldig excuus vond, dan zal je een andere oplossing moeten vinden.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties