Een kruising van FPS, RPG en MOBA. Wat we ons daar precies bij moeten voorstellen, is voorlopig nog onbekend. Wel staat vast dat het een totaal nieuw type game wordt.

Dat type game is juist wat Gearbox voor ogen heeft met Battleborn. De multiplayer-shooter doet iet wat cartoonesk aan en wanneer je de personages voor het eerst ziet, moet je toch elke keer grinniken, maar toch kijken we er stiekem naar uit om deze game te spelen.

Battleborn zal natuurlijk ook een singleplayer-mode hebben, maar zal toch vooral gericht zijn op multiplayer. Het verhaal speelt zich af in het einde der tijden. Alle sterren zijn vernietigd of uitgestorven, behalve één. Als vliegen op een stronthoop komen alle overige stammen daarop af, elk zijn eigen mening over wat er gedaan moet worden met de laatste ster. De één wil hem met rust laten, de ander wil hem dan weer onderzoeken om te kijken of er geen oplossing kan gevonden worden om het einde der tijden af te wenden. Deze meningsverschillen lijden natuurlijk tot een oorlog. Al zal die oorlog uitgevochten worden op een unieke manier. Elk volk mag één held, een zogenaamde Battleborn, een arena insturen en die het laten uitvechten.

battleborn-4Op een dag komt er echter een nieuw volk aan de ster. Dat volk heeft als enige doel om de ster te vernietigen en zo het einde van alles in te luiden. Dat wil de rest natuurlijk tegenhouden, dus spannen deze samen tegen de vernielzuchtige stam en hun Battleborn. Dan begint het echte werk voor ons gamers. Je kan alleen, co-op en zelfs met een vriend op de couch splitscreen spelen, wat de laatste tijd toch steeds zeldzamer wordt. De diversiteit tussen de personages is trouwens groot. Je kan kiezen tussen 25 personages, elk met hun eigen specialiteiten. De één werkt liever op lange afstand, waar de ander het dan weer moet hebben van zijn kracht. Die personages kan je gedurende de missies ook volledig upgraden, zodat je aan het eind een vechtmachine hebt die er heel anders uitziet dan de knul waar je mee begonnen bent. Zo sla, schiet en loop je doorheen de missies. Een van die missies is nu ook te zien met een nieuwe gameplayvideo, op YouTube gezet door Machinima.

Battleborn verschijnt op 2 september op Xbox One, pc en PS4.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments