De geruchten worden concreter. Wij hadden al eerder wat speculaties laten zien in dit artikel over Rare en het eventueel uitbrengen van een nieuwe Banjoo Kazooie. Nu lijkt dit een nieuwe wending te krijgen.

Playtonic Games is een vrij nieuwe developer opgericht door een aantal creatieve talenten die hebben gewerkt aan legendarische platform-adventure games zoals Banjo-Kazooie en Donkey Kong Country. Gisteren onthulde ze de eerste details over hun game Project Ukulele.

raredeveloperproj_610

Project Ukulele zal een gloednieuwe 3D platforming adventure gaan worden welke de spirituele opvolger gaat worden van het teams meest bekende en succesvolste release uit de periode dat ze nog bij Rare werkten. Ze creëerden ontzettende mooie werelden om te ontdekken, waarin veel collectables te verzamelen waren vergezeld door hilarische characters. Tijdens de EGX Rezzed heeft het Playtonic team de belofte gedaan om de essentie van hun vorige games in deze game te verwerken. Anderzijds houden ze met deze game hun reputatie hoog door game werelden te maken die de gamers niet alleen willen verkennen en uitpluizen maar waarin ze de wereld niet alleen kunnen unlocken maar dat de wereld zich ook gewoon uitbreidt. Het Playtonic team heeft twee work-in-progress screenshots getoond die je hieronder kan checken.

Project-Ukulele1

Project-Ukulele-2

Playtonic heeft aangekondigd dat ze een Kickstarter willen starten in mei dit jaar voor hun Project Ukulele. Ze gaven gelijk aan dat ook al halen ze het funding goal niet, ze nog steeds op schema lopen met de game maar dat ze met de kickstarter funds de game kunnen uitbreiden en er verzekerd van zijn dat ze het op meerdere platforms kunnen uitbrengen. Op die manier kunnen ze werken aan de game die gamers willen spelen zowel fans als nieuwkomers.

Hieronder de volledige 36 minuten lange presentatie van Playtonic

“Paarrrrp”
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties