Eind deze maand verschijnt Assassin’s Creed Origins voor de Xbox One. Na een jaartje afwezigheid prikkelt het bij veel gamers toch wel om de serie weer op te pakken. Inmiddels is ook bekend geworden hoe groot die game qua GB’s gaat worden. Hartstikke handig als je nog wat schijfruimte moet creëren.

Assassin’s Creed Syndicate nam al ruim 40 GB in beslag op je harde schijf, maar Origins wordt nog een stukje groter. Niet heel schokkend veel groter, want Origins kost je 42,3 GB op je schijf. Dit is overigens wel de standaard versie. Wil je straks alle 4K textures voor je Xbox One X ook nog hebben, dan komt er nog wel een aantal GB’s bij. Hoeveel, dat is nog niet bekend.

Games zijn in de afgelopen jaren steeds groter geworden en reken maar dat die trend nog wel even doorgaat. Ineens klinkt die 1TB harde schijf niet zo groot meer. Gelukkig werkt Microsoft hard aan een oplossing om je HDD te ontlasten. Lees voor meer informatie over die ‘krimpfunctie’ anders Rob zijn stukje daarover nog even.

Hebben jullie al net zoveel zin in Assassin’s Creed Origins als onze redacteur Domingo? Die heeft al een halfjaar ruimte voor die game op zijn harde schijf.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments