De games worden groter en groter. Met de komst van de Xbox One X gaat dat effect nog erger worden. Maar daar lijkt Xbox iets op gevonden te hebben.

De update die een aantal Insider ontvangen heeft laat namelijk een nieuwe onbesproken functie zien. De optie “shrinkable games” oftewel krimpbare games. Games die je kan krimpen? Dat klinkt spannend.

Zoals je aan deze afbeelding kan zien heeft de hard drive manager deze optie op een tab toegevoegd gekregen. De tekst die erbij vermeld is luidt: “Als je games op deze Xbox hebt staan die je kan krimpen zonder dat ze daarbij hun speelbaarheid verliezen, dan zie je die hier staan”.

Het lijkt er dus op dat we in de toekomst games in delen kunnen splitsen. Zo kan je denken aan het apart installeren van bepaalde taalbestanden of bepaalde delen van de game weglaten op je harddisk. Microsoft is al bezig met een programma dat “Intelligent Delivery” heet speciaal voor de Xbox One X. Dit zorgt er al voor dat 4K textures niet op je gewone Xbox gezet gaan worden. Ook werkt met hierin met stukken data die in de cloud gezet gaan worden en niet op je harddisk.

Mike Ybarra liet al weten dat deze Intelligent Delivery bijvoorbeeld maar twee levels van een game installeert. Zodra je het volgende level in gaat zal de oude worden verwijderd en de daaropvolgende worden geïnstalleerd. Zo neemt alleen dat deel wat je op dat moment gebruikt ruimte in op je harde schijf. Met deze krimp functie zou de mogelijkheid ook weleens voor je Xbox One of Xbox One S bruikbaar kunnen worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments