We hebben deze week wat lekken gezien wat betreft Assassin’s Creed. Wij sommen ze even op.

Wat eerst een gerucht was, is ondertussen geen gerucht meer. Ubisoft heeft bevestigd dat de volgende Assassin’s Creed Mirage zal gaan heten. Op 10 september volgt de onthulling.

Eerder vandaag werden er al wat beelden gelekt die bijna overal zijn weggehaald. De afbeelding laat een Midden-Oosten setting zien. Iets wat al eerder rond ging. Met name dat de character uit Valhalla, Basim, een hoofdrol zou vervullen.

De gelekte beelden die voornamelijk bij Twitter-gebruiker SynthPotato vandaan kwamen, zijn bijna overal verwijderd en deze gebruiker kreeg ook een bericht waarin staat “je account is vergrendeld omdat Twitter een klacht Digital Millennium Copyright Act (‘DMCA’) Notice heeft ontvangen voor inhoud die op je Twitter-account is geplaatst.”

DMCA berichten zijn bedoeld om te worden uitgegeven door een auteursrechthebbende, die, in dit geval, Ubisoft zou zijn, hoewel frauduleuze DMCA’s niet ongehoord zijn. Als Ubisoft achter de takedown zit, zoals het geval lijkt te zijn, geeft dat al aan dat de afbeelding echt is.

Helaas hebben wij in het verleden ook al te maken gehad met Ubisoft en hun strenge eisen dus ook wij kunnen geen beelden laten zien zonder onze relatie met de uitgever te verstoren. Wat we wel kunnen doen is iets meer laten horen over wat er te zien was. De beelden lijken uit een quest te komen die “The Forty Thieves.” Heet. Eerder deze week dook de naam Mirage voor de volgende Assassin’s Creed game al op. In een rapport stond ook dat het spel ergens tussen april en juni 2023 zou lanceren en dat het de Assassin’s Creed-serie “terug naar de basis” zou brengen.

Volgens de geruchten werkt Ubisoft ook aan een stealth-gerichte Assassin’s Creed spin-off game, die los zou kunnen staan van Mirage.  Iets wat dan in Japan zou kunnen afspelen. Iets waar wij al eerder over bericht hebben.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties