Ara: History Untold gaat het strategiegenre innoveren op de pc

Tijdens de Developer Direct 2024 van Xbox werd de strategiegame Ara: History Untold flink uit de doeken gedaan. Wat zagen we? Wat wordt beloofd? Wanneer komt de game uit? We geven je de details, maar geven gelijk aan dat deze game voor de pc (Game Pass) uit komt en niet de Xbox.

Ara lijkt een mengelmoesje te worden van games als Civilization en Age of Empires. De game speelt zich af in onze wereld (maar dan wel procedurally generated) met bekende leiders uit onze eigen historie. De grafische details zijn indrukwekkend voor het genre, maar met graphics alleen ga je het niet redden. Gisteren gaf ik in onze XBNL Kletspraat over de Developer Direct aan dat ik veel lof hoorde van de ontwikkelaars zelf over innovatie binnen het genre, maar dat ik die niet terug zag in de trailer. Gelukkig is daar expert Picnic82 uit onze community die mij van zijn inzichten voorziet.

Hij zegt: ”Als je het vergelijkt met een Civilization, dan zijn er belangrijke verschillen. Ara is wel turnbased, echter niet om de beurt maar met z’n allen de turn tegelijk. We zien ook een vernieuwend Crafting-systeem in een Civilization achtige game. Daarbij is het best bijzonder dat leiders niet alleen de normale wereldleiders zijn, maar ook andere vooraanstaande personen. Denk bijvoorbeeld aan een Erasmus, Galileo Galilei en Einstein, of filosofen. Tot slot was het grid (terrein) niet hexagonaal gebaseerd (zoals bij Civilization wel het geval is).”

Zelfs met deze bovengenoemde redenen betwijfel ik of het genoeg is om veel spelers te trekken. Het ziet er prachtig uit, dus dat is al een selling point. Het komt ook nog eens uit voor de Game Pass op de pc, dus de stap wordt klein om het even te proberen. Ara: History Untold moet in de herfst van 2024 uitkomen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties