Soms kan een van de leukste dingen van een game wel het oog voor detail zijn. Een huisje die niet simpel ingericht is, maar waar je boeken kan vinden, waar een vloerkleed ligt en een game waar je blaadjes van de weg kan zien waaien.

Details zijn overal om je heen

Bethesda is in mijn ogen één van de uitgevers die zich ontzettend heeft ontwikkeld in het oog voor detail. Een boek kun je niet alleen oppakken, je kunt het lezen, er XP, locaties of andere nuttige dingen uit halen en hem ook nog eens in je boekenkast zetten. Lang niet iedere producent geeft hier om, sommigen vinden de framerate of de inhoud van het verhaal veel belangrijker. Maar juist van deze kleine dingen kun je stiekem heel erg genieten.

Een van de leuke details in Fallout 4 is het gebruik van de tijdschriften. In je jaren 50 huisje kun je voor het eerst al een stripboek vinden. Er zijn twee soorten ”magazines” binnen Fallout 4. Dit zijn de perk magazines en de miscellaneous magazines. De perk magazines geven, zoals verwacht, extra punten op specifieke perks, of voordelen op punten die met de perks te maken hebben. De miscellaneous magazines unlocken geinige extra’s om jouw character, power armor en settlements op te pimpen. In totaal liggen er 98 perk magazines verspreid door de Commonwealth, de miscellaneous magazines zijn behoorlijk zeldzamer, daar zijn er maar 24 van te vinden.

Grognak magazine

Deze variant van Grognak the Barbarian kun je vinden op jouw eigen keukentafel.

Fanatieke fan

Voor de mensen die Fallout 4 nog niet in hun bezit hebben, maar wel benieuwd zijn naar dit kunstwerk van Bethesda is er een fan geweest die alle magazines heeft verzameld. Wat nóg leuker is, is dat deze magazines allemaal online te bewonderen zijn. Trek er maar even voor uit, want deze covers verdienen allemaal wat aandacht. In Fallout zijn de magazines die je kan vinden allemaal behoorlijk gehavend, natuurlijk is het al een hele prestatie voor een stukje papier om een nucleaire bom te overleven. Dus met heel veel stof en beschadigingen zijn de tijdschriften niet meer in topconditie. Speler plank-69 heeft op zijn DeviantArt account een overzicht gemaakt van een aantal magazines, maar dan in een aanzienlijk betere conditie. Zo kunnen we pas echt genieten! Mocht je moeite hebben met het vinden van de magazines, of wil je ze even allemaal op een rijtje zien? Kijk dan vooral even naar de Fallout Wikia. Dus, voor allerlei gave magazine covers en advertenties die je kan tegenkomen in Fallout 4 kun je hier klikken! Mocht je je afvragen hoe deze persoon aan al die vette afbeeldingen komt? Via de PC versie van Fallout kun je deze openen, verdere uitleg kun je van hemzelf vinden bij de comments onder zijn profiel.

Mr handy ziekenhuis

Ik ben maar wat blij met zo’n fan, want dit is toch wel heel erg leuk om terug te zien. Sowieso spreekt de jaren 50 me heel erg aan, de muziek van Diamond City Radio is altijd weer genieten. Dat in combinatie met deze gave magazines en advertenties geeft toch het échte Fallout gevoel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties