Phil Spencer ging weer eens lekker op Twitter. Een heleboel brandende vragen zijn beantwoord en die antwoorden maken gelukkig! Meer tijd voor het presenteren van games tijdens de E3 én wellicht meer JRPG’s voor ons!

Wat ik altijd leuk vind aan Phil is dat hij écht zijn best doet om op zo veel mogelijk mensen te reageren. En hij krijgt een behoorlijke shitloads aan berichten op een dag. Chapeau Phil! Hoe dan ook heeft hij een aantal geruchten nóg interessanter gemaakt en ook wat meer duidelijkheid gegeven over sommige interessante onderwerpen.

De E3

Het evenement der evenementen, de E3! In juni is het weer zo ver, dan komen alle grote namen uit de game industrie samen om een aantal hele toffe dagen in te vullen. Microsoft heeft met Xbox natuurlijk altijd een enorme presentatie, waar alle hoogtepunten uit hun repertoire bekend worden gemaakt.

Zou de Xbox One hier in juni nog tussen staan?

Ten eerste geeft Phil aan dat de games meer tijd gaan krijgen tijdens hun presentatie. Want hij vindt het belangrijk dat er veel wordt verteld over het verhaal van de games. De inhoud van de game is waarschijnlijk (duh) de voornaamste reden dat je hem koopt. Dus dan is het niet gek als daar wat extra aandacht aan wordt besteed. Dat gaat dus de goede kant op!

Project Scorpio

Ook gaan we binnenkort meer zien van de Scorpio. Maar daar kan Phil helaas nog niet zo veel gedetailleerds over los laten. Hoe dan ook krijgen de games dus de meeste tijd tijdens de E3, wat minder tijd voor de Scorpio betekent. Heel logisch kwamen daar meer vragen over. Maar zoals wel vaker mag Phil daar nog niets over los laten.

Helaas kan deze uitspraak nog twee kanten op gaan. Dus hier moeten we echt nog even geduld voor hebben! Het zou wel heel tof zijn als ze de Scorpio al eerder bekend maken en er bij de E3 veel aandacht naar de games gaat. Want ja, over de Scorpio is al best veel bekend en we willen natuurlijk vooral veel nieuwe dingen horen!

En ook deze tweet trok mijn aandacht! De Scorpio zal met de release dus al een aantal first party games hebben. Natuurlijk is dit ook wel een soort van logisch, maar dit laat in ieder geval zien dat er hard wordt gewerkt bij Microsoft. Welke games denken jullie dat er klaar staan voor de release van de Scorpio?

Feest voor de JRPG’s

Xbox is nooit een grote ondersteuner geweest van Japanse RPG’s. Maar een tripje naar Japan heeft Phil zijn ogen doen openen.
Hij vindt de RPG’s eigenlijk wel heel erg tof en hij wilt hier meer mee gaan doen.

Dit soort beelden gaan we hopelijk vaker terug zien!

Japanse uitgevers die succes willen op de Xbox en denken een wereldwijd publiek te trekken gaan zeker meer kansen krijgen. Dat is natuurlijk al begonnen met Final Fantasy XV.
Ik denk dat heel veel gamers hier blij mee zullen zijn, wellicht dat Xbox hiermee ook een nieuw publiek zal aantrekken. Dus dat is zeker een slimme zet.

Phil heeft ons weer een heleboel vette hints gegeven. Ik ben vooral benieuwd welke games met de release van de Scorpio al klaar zullen staan. Maar eigenlijk ook wel hoe de JRPG’s gaan lopen bij Xbox.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments